R1 Casseli Race, toka päivä

/, Tuloksia/R1 Casseli Race, toka päivä

Päivä valkeni kauniina. Lahden linnut lauloivat kauniisti (aallonmurtajalla kaksituhatta naurulokkia pesimässä) ja Päijänne antoi mukavaa 4-6 metrin pohjatuulta. Juha antoi mulle ennakkoilmoituksen: ajetaan kaksi piikkiä ja tullaan sitten rantaan nauttimaan Lahden miellyttävästä rantamiljööstä.

Eka kisa oli siis nautittavaa ajoa ja ankaraa taistelua. Kärkisijat vaihtuivat taajaan, mutta kolmen-neljän veneen kärki alkoi jo erottua. Maxit onnistui viime osuuksilla nousemaan kärkeen.

Toisen kisan aikana taivaalle kertyi mustia pilviä ja akak: viimeisen lenssin aikana tuuli nousi äkäisesti jonnekin 14 m tienoille. Hurjaa menoa, kun jouduimme ajelemaan pujottelurataa kiinni ajettujen litien, viklojen ja H-veneiden keskellä. Lähtöjärjestys oli 505 – H – Vikla ja Liti. Me saatiin ajaa yksi kierros enemmän kuin muut ja maaliin tultiin kaikki luokat yhtäaikaa. Aika hässäkkää, kun vikloissa oli mukana sekä junnu että isä/lapsitiimejä ja aika pelokkaita katseita esiintyi, kun isot pahat fivet syöksyivät alamerkille suu vaahdossa kaksinkertaisella nopeudella. Kisan loppuminuuteilla saatiin aika kipeästi vielä raekuuro päälle. Maxit voitti jälleen tasaisen työskentelyn ja loistavan lenssitaktiikan ansiosta.
Kolmannen lähdön lähestyessä Päijänteen itäpuolen pilvimuuri yhä kasvoi. Maxitin keulamies totesi tavoitteen toteutuneen: lähtövoitot oli otettu sovitulla tavalla ja regattavoitto plakkarissa. Gastin polvi alkoi vaivata, joten katselimme rannalta seuraavan ison puuskan aiheuttamaa tuhoa vesillä: Liti ajoi Erkka/Jukan peräpeilistä sisään, H-vene menetti mastonsa, useita uintireissuja eri luokissa. Mutta oli upeata katsella kerrankin rannasta kun FIVE KULKEE. Tuuli nousi useiden arvioiden mukaan yli 15 metrin nopeuteen. Otimme rantaan tulijoita vastaan ja adrenaliinia oli vielä suonissa! Että hianoo oli.

Lopputulokset ilmeisesti Lahden Pursiseuran kotisivuilla. Tässä ilmeisesti kolmen kärki: Maxit, Kaapikello, Pinkki Viiva.

Nähdään Turussa!

8924
Maxit-Panther

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.