Vielä Kielistä!

/, Kisaraportti/Vielä Kielistä!

No niin, lisäraportti Kielistä:
Toinen kisapäivä starttasi heikommissa tuulissa ja edellisen päivän tuloksiin oli tullut yksi piste lisää, mutta sija oli vielä sama. Päivän ohjelmassa oli 2 starttia ja rata oli viety jälleen 5 mailin päähän ulapalle. Ukin matkustajille päivä ei mennyt kovinkaan hyvin, ensimmäisessä startissa tultiin maaliin sijalla 26. ja toisessa startissa sijalla 32. Tämä tarkoitti sitä että kokonaissijoituksissa putosimme sijalle 26. Mielenkiintoa päivässä riitti kuitenkin kun rantaan tullessamme Kieliin osui perussuomalainen rantautumispuuska, joka tuli ukkosrintaman edessä. Onneksi olimme saaneet jo veneen ylös ja purjeet alas, silla puuskassa varovaistenkin arvioiden mukaan oli n. 30m/s tuulta. Tuuli kylvi tuhoa vesillä olleille, sillä kaikki veneet menivät nurin. Järjestäjien osaamisesta kertoo kuitenkin se, että puuskan iskiessä noin 40 kumivenettä säntäsi turvaamaan purjehtijoiden matkanteon.

Kolmas päivä olikin niin kuin joku paikallinen meterologi sujuvalla saksankielellä ennusti, eli oli kovatuulinen päivä. Kaikki lähdöt peruttiin, kun tuuli puhalsi rata-alueella parhaimmillaan 45 solmua. Köliveneet kävivät ottamassa yhden startin ja kyllähän siinä viihdettä riitti kun yksi toisensa jälkeen veneet repivät spinnunsa Shilkseen vastarannalle.

Neljäs päivä aloitettiin aikataulusta edellä sillä suunnitelmissa oli ajaa 3 starttia. Ensimmäisessä startissa keli olikin aivan loistava, 8 m/s tuulta, pilvetön taivas ja reilut aallot rata-alueella. Suomipojat pääsivät vihdoin maistamaan miltä Saksan suolainen merivesi maistuu.Lähdöissä tuli sijoitukset 24, 18 ja 23, joten loppusaldoksi jäi varsin tasainen sarja. Positiivista oli kuitenkin huomata, että Suomen 505 fleetin taso on viime vuosina selvästi kasvanut, sillä nyt jo pystyimme haastamaan hyvin kärkiveneitä, kunhan ne ensin vain putosivat meidän sekaan keskikastiin. Muun muassa Jens Findel ja Wolfgang Hunger saivat välillä maistaa suomalisten kryssivauhtia ja huomata että alamerkillä ollut johto oli menetetty tultaessa ylämerkille. Myös Claas Lehmannin kommentit rannassa oli mukavaa kuunneltavaa, kun hän kertasi suomalaisten spinnujiippiä merkillä josta kuittaantui 8 venekuntaa.

Lopuusijoitus regatassa oli siis 22. ja aivan ei pystytty pitämään koko Tanskan fleettiä takana. Saugmann nousi sijalle 4, mutta esim. Per Larsen (2006 EM 3.) jäi puhtaasti ajamalla taakse. Mutta selkeä osaamisen puute meidän purjehduksessa oli lähdöt, sillä 52 veneen linjastartteja oli yllättävän hankala ottaa. Paremmilla lähdöillä ei olisi ollut aina tarvetta joutua heti takaa-ajoasemaan.

Tulokset:
1. Hunger / Kleiner 8 pst
2. Findel / Tellen 16 pst
3. Boite / Toupet 24 pst
4. Saugmann / Ramsbaek 27 pst
5. Schomäker / Görge 42 pst

Terveiset Kielistä,
FIN 8632

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.