FIN-tiimi Kielissä!

/, Kisaraportti/FIN-tiimi Kielissä!

Kiel 2008, day 1
Aamu alkoi tuulisena tuulen puhaltaessa mantereelta n 10 m/s js sää oli pilvetön, joten lähes täydelliset purjehduskelit oli luvassa.. Vesille lähdettiin 11.30 ja tarkoituksena oli ajaa 3 lähtöä, sillä loppupäiville oli luvassa kovaa keliä. Ensimmäinen startti saatiin lukuisten lähtöyritysten jälkeen käyntiin, sillä ei ollut 49 veneen fleetille helppoa ottaa linjalähtöä ilman varastamista. Me saimme huonon startin mutta onnistuimme hivuttamaan paremmille sijoille parin hyvän avotuulen johdosta. Maalissa olimme 18.

Toiseen lähtöön tuuli tyyntyi ja oli n. 5 m/s, mutta aamun isot allot aiheuttivat edelleen ongelmia. Paremman startin turvin päästiin ajamaan enemmän vapaissa tuulissa ja pysyimme suunnillee samoilla sijoilla koko lähdön. Maaliin tulimme sijalla 19.

Kolmas lähtö olikin sitten jo tuskaa kun tuuli putosi edelleen ollen nyt n. 3 m/s. Edelleen oli kuitenkin järkyttävän kokoiset aallot, eikä ko. olosuhteita ole pahemmin tultua harjoiteltua. Voimaa piti veneessä olla jotta pääsi ylämäet ylipäänsä ylös. Valitsimme ekaan kryssiin väärän laidan ja jouduimme takaa-ajomatkalle. Voimat alkoivat kuitenkin loppua jo gastin käsistä ja kipparin jaloista, joten sijoitukset eivät enää oikein parantuneet ja maalissa olimme sijalla 28.

Päivä oli pitkä ja rankka, rannassa oltiin vasta 20.30 joten vesitunteja tuli 9h. Lopputuloksissa ollaan tällä hetkellä sijalla 15., mutta siitä tullaan varmasti vähän putoamaan poisheittojen jälkeen. Mutta vielä tänään voidaan fiilistellä että koko Suomen fleetti johtaa koko Tanskan fleettiä!

FIN-8632

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.