EM-kisa, päätöspäivä

/, Kisaraportti/EM-kisa, päätöspäivä

EM-kisojen päätöspäivänä oli ohjelmassa ainoastaan yksi lähtö, joka purjehdittiin yllättäen hyvin vaihtelevissa olosuhteissa. Tuuli pyöri tuttuun tapaan 20-40 asteen skaalalla ja tuulen voimakkuus vaihteli 1-6 m/s välillä. Sää oli muuten parantunut ja purjehtijat pääsivät fiilistelemään auringonpaisteessa ja lämpimässä ilmassa.

Suomalaiset starttasivat päivään uhoa täynnä, mutta pari karvasta kolausta koettiin jo ennen kuin startti ehti edes alkaa. Kienanen/Kauppinen painiskeli jo tutuksi tulleiden peräsinongelmien parissa ja suuntasivat takaisin varikolle ennen startin alkua. Hamström/Laurila puolestaan koki hullun saksalais-suharin lähentelyn rannasta lähdettäessä ja jeesus-teipille oli käyttöä jotta starttiin päästiin osallistumaan.

Starttiin lähdettiin kevyissä tuulissa ja shiftien lukeminen oli avainasemassa onneen. Lähes ilmiömäisen ensimmäisen kryssin ajaneet Hyysalo/Salonen olivat ylämerkillä viiden sakissa, takanaan mm. Saugman ja BM-veljekset. Pojat naureskelivatkin kun olivat pystyneet heittämään vendan suoraan BM:en linjalle, kuulemma harvinaista herkkua. Muu suomifliitti oli tässä vaiheessa kauempana takana taistellen omista sijoistaan. Mutta niin kuin usein ennenkin, kärjessä meno on armotonta eikä edes hyvällä taktiikalla pärjää, joten Hyysalo/Salosen ei auttanut kuin antaa periksi sija sijalta. Lopulta venekunta oli maalissa hienosti 22. Muiden venekuntien sijoitukset olivat: Hamström/Laurila 26., Raita/Nurmela 31., Nieminen/Hyvärinen 32.

Kokonaisuutena kilpailut olivat mahtavat, Sopotin ranta ja paikallinen pursiseura tarjosivat todella maailmanluokan olosuhteet. Sääolosuhteet olivat vaikeat, mutta onneksi tuulta riitti joka päivä. Siis kaikin puolin mahtavaa purjehdusta. Kilpailun voitti BM:en veljekset ja kakkosena oli hallitsevat maailmanmestarit Jan Saugman/Morten Ramsbaek. Kolmanneksi nousi viimeisenä päivänä Meike Schomaker/Rainer Gorke. Kilpailut olivat todella kovatasoiset. Mainittakoon mm. Australialaiset Michael Quirk/Pete Holden sijalla 9. Ian Pinnel/Carl Gibbon sijalla 11. Christian Kelner/Robert Rothe sijalla 14. Suomalaiset veneet ajoivat tasaisesti. Hamström/Laurila parhaana suomalaisena veneenä sijalla 28. ajaen tasaisesti 30. sakkiin. Hyysalo/Salonen sijalla 31. 28 pistettä edellisä takana. 14 pistettä lisää ja sijalta 35. löytyvät Raita/Nurmela. Nieminen/Hyvärinen 19 pistettä Panthereita, sijalla 37. Epäonnisen venekunnan Kienanen/Kauppinen loppusijoitus oli 47. Ongelmien takia pojilla jäi yhteensä viisi lähtöä ajamatta maaliin. Rataa kiersi parhaimmillaan 53 venettä joista hyväksytyn tuloksen sai 51 venekuntaa.

Todella hieno kokemus ja kaikki mukana olleet saivat varmasti kovan koulun mukaista oppia. Lisää veneitä suomeen tulee reissusta kaksi ja yhdestä todella kovan luokan veneestä tehdään kauppaa. Suomen fleetti on siis kasvamassa,nyt vain yhdessä rakentamaan vauhtia ja ottamaan osaa kansainvälisiin kilpailuihin. Tämän kilpailemisen takia 505:lla plaanataan ja kovaa. Nähdään Tampereella, tulkaa kaikki paikalle !

Kokonaistulokset löytyvät osoitteesta:
www.skz.sopot.pl

TEAM FINLAND !

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.