Puolan mestaruuskilpailut, 1. päivä

/, Kisaraportti/Puolan mestaruuskilpailut, 1. päivä

Päivä valkeni aurinkoisena ja tuulisena. Kilpailualue on heti Sopotin ulkopuolella, matka hiekkarannalta oli vain puolitoista mailia. Sama lähtörutiini kuin Adelaidessa: köli ylhäällä ja peräsin sylissä, ja gasti hoitelee ohjailua purjeilla.

Tuuli kävi maan puolelta ja puuskat olivat kiukkuiset. Keli vaihteli 6 ja 12 m välillä.

Suomitiimin vahva lenkki oli Hamström/Laurila, joiden sijoitus on 6. Seuraavana Hyysalo/Salonen sijalla 8, sitten Raita/Nurmela 12., Nieminen /Hyvärinen 15. ja Kienänen/Kauppinen 19.

Tiimit ajelivat hiukan epävarmasti. Melkein joka veneessä oli erilaisia teknisiä ongelmia ja taktisia virheitä. Jopa uimassa käytiin.

Nurmela menetti trapetsin hätälaukaisusokan ja putosi ykskaks kesken kryssiä veteen. Siihen loppui Pantherin loikka. Hyysalo/Salonen rikkoi uuden BM stooran alaliikistä ja Kienanen/Kauppinen oli pujotellut spinnun väärin tunneliin.

Suomen fleetissä on kyllä nyt hyvin nostetta. Joka venekunta ajaa yhtäkorkealle ja samalla venevauhdilla kuin saksanmestarit Herman/Kleiner. Hamström/Laurila ajoi ensimmäistä starttia pitkään sijalla 2. pitäen saksanmestareita hyvin takanaan. Yksi iso taktinen mokaus tiputti kuitenkin pojat 4. sijalle.

Shiftit olivat uskomattoman suuria 20-40 astetta ja niissä oikein ajaminen oli todellakin elinehto pysyä kärjen mukana. Huomenna luvassa parimetriä lisää tuulta ja kun suunta on sama shiftit pysynevät samanlaisina.

Tiim Suomi

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.