Lyhyt katsaus 505 vuoteen 2005

//Lyhyt katsaus 505 vuoteen 2005

Lyhyt katsaus 505 vuoteen 2005
——————————————————————————–
505 luokka saa jatkuvasti lisää tuulta purjeisiinsa. Luokka ylitti 20 veneen SM rajan vuonna 2002 ja venemäärä on jatkanut tasaista kasvuaan. Usean veneen laivueita on kehittynyt Helsinkiin, Turkuun, Tampereelle ja Vaasaan. Taso on noussut, kalusto uusiutunut ja purjehtijoiden keski-ikä nuorentunut noin 30 vuoden kintaalle. Kilpailutoimintaan kuuluu SM kisa ja rankingsarja, jonka viisi osakilpailua järjestetään eri puolilla Suomea. Luokan MM kisoihin osallistui tänä vuonna 170 venettä, Suomesta tunnelmaa kävi hakemassa viisi venekuntaa.

Luokan taso on leventynyt, vuoden 2005 kotimaisissa kisoissa kolmen kärkeen mahtui kisoissa 8 eri venekuntaa. Tästä seurasi jännitysnäytelmiä. SM kisojen voitto meni suvereenisti parivaljakolle Saarela & Lindfors, mutta hopea ratkaistiin heittäytymällä. Venekunta Räty & Anderson tuikkasi viimeisessä lähdössä keulan yli maalilinjan yli ja peruutti sitten takaisin radalle – muuten he eivät olisi maaliin mahtuneet ennen styyrbuurin venettä, eivät olisi nousseet tasapisteisiin Martonen & Suonpään kanssa, eivätkä korjanneet hopeata paremmilla lähtösijoituksilla! Samainen venekunta vei hopeaa tasapisteillä kolmosen kanssa myös koko kauden rankingissä, mutta tällä kertaa karvaammin: johtoasema meni viimeisessä kisassa.

Vuonna 2006 luokan ranking kisat ovat Vaasassa, Porissa, Helsingissä, Turussa ja Tampereella. Näistä Turun kisa 18-20.8. on SM kisa, jossa odotetaan 25 rajapyykin rikkoutuvan. Lisäksi on vuonna 2006 järjestetään kuivaleiri ja kaksi vesileiriä. 505 veneestä, toiminnasta ja ajankohtaisista kuulumista saa parhaiten tietoa liiton nettisivuilta www.int505.fi . Toimintaan on helppo päästä mukaan ja kisoistakin löytyy vastukseksi myös toisia aloittelevia venekuntia.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.