Voittajien raportti Vaasasta

//Voittajien raportti Vaasasta

505 Ranking 27-28.5.2006 WSF
——————————————————————————–
Ranking 2006 avattiin Vaasassa kevyissä tuulissa. Kahdeksan mukana olleen venekunnan joukossa oli viime aikoina kärkisijoista taistelleet miehistöt ja taas löytyikin monta lähtövoittajaa sijoitusten mennessä mielenkiintoisesti ristiin.

Lauantaina tuuleton ja kuurosateinen sää siirsi regatan aloitusta runsaalla tunnilla mutta ohjelman mukaiset kolme lähtöä saatiin ajettua ongelmitta. Ensimmäisessä lähdössä vahvin oli JariTeemu, jolla vene näyttää menevän niin korkealle tuuleen, ettei muut pysty nousuun vastaamaan. Lauantain toinen kisa oli kevyttuulisin ja välillä erot kasvoivat isoiksi. Kisan voitti viikonlopun aikana monessa startissa ahtaaseen paikkaan joutunut Hyysalonen. Lauantain päätöskisan vei alussa muilta karkuun päässyt HemppaTommy.

Sunnuntaina aurinko jaksoi paistaa melkein koko päivän ja tuulikin vain parani päivän aikana. Ne jotka parhaiten pysyivät paikallisissa tuulialueissa, myös nopeimmin radan selvittivät. Ekan lähdön vei HemppaTommy huolimatta kankeasta startista, joka vaikeutti muidenkin menoa. Toisessa lähdössä Hyysalonen onnistui alusta alkaen ja piti kärkisijaa tarkasti asemiaan vartioiden maaliin asti. JariTuomas alkoi tuulen parantuessa – niin ja tussin löytyessä, jolla trimmit saatiin merkattua sunnuntaiksi – löytämään hyvän vauhdin. Sijoitus tarkasti ajamalla toinen. Regatan viimeinen lähtö näytti kärkiveneestä katsottuna olevan maalisuoran auetessa pelkkää ajelua, kun ero taaksepäin oli selvä. Jyrkemmän slöörikulman valinnut JariTuomas löysi kuitenkin ohituskaistan radan oikeasta laidasta ja komea surffi päättyi kaikkien ihmetykseksi vasta maalilinjan ylityksen jälkeen. Hieno voitto selvällä puolen metrin erolla ja nousu palkintokorokkeelle sai JariTuomaksen tuulettamaan vahvaa lopetusta ja innolla odottamaan seuraavaa regattaa Porissa 10.-11.6.

Mielenkiintoiset kisat saatiin ajaa Vaasassa ranking sarjan alkajaisiksi ja järjestäjät onnistuivat tehtävissään hienosti – kiitos siitä kaikille, jotka olivat mukana.

Nähdään Porissa!
– 8542 –

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.