SM-kisojen voittajan raportti.

//SM-kisojen voittajan raportti.

SM 2005 29.-31.7. BSF, Pori
——————————————————————————–
Vuoden SM skabat purjehdittiin hienoissa olosuhteissa Porin meriradoilla. Järjestäjät olivat panostaneet kilpailujen järjestämiseen, mikä näkyi tasaisina linjoina, hyvin asetettuina ratoina ja ennen kaikkea aktiivisena linjan korjaamisena tuulen kääntyessä. Suuret kiitokset lautakunnalle.

Kelit olivat pääsääntöisesti kevyet, lauantaina 4. lähdössä meinasi jopa aikaraja tulla vastaan. Trapetsiajelusta saatiin nauttia ainoastaan sunnuntaina tuulen ollessa 5-6 m/s pohjoisen/koillisen puolelta.

Perjantain kevyissä keleissä toista kauttaan fivessä purjehtivat Henri ja Tommy veivät 1. lähdön, 2. ja 3. lähdöt menivät Alille ja Jukalle. Olle ja Jukka ajelivat tasaisesti kakkosen kaikissa päivän lähdöissä.

Lauantaina, päivän ensimmäisessä lähdössä homma meni hermoille käyväksi kellumiseksi tuulen kuollessa lähdön kuluessa lähes kokonaan. Päivän kahdessa muussa lähdössä tuuli purjehdittavasti 2-3m/s. 4. ja 5. lähtö Alille ja Jukalle, 6. kotijoukkueen Tomille ja Miikalle.

Sunnuntaiksi saatiin keliä mukavat 5-6 m/s ja omituisissa asennoissa jäykistyneet gastit pääsivät riemukseen vihdoin oikomaan jäseniään. Virta, jota oli havaittu jo aiempinakin päivinä oli sunnuntaina voimakkaimmillaan. Edellä mainitusta johtuen ylämerkillä nähtiin joitakin kutkuttavan jännittäviä tilanteita. Sunnuntain ensimmäisen nappasivat Thomas & Mike från Borgå, toinen lähtö meni Raitojen jengille.

Tasaisuus ratkaisi mestaruuden Alille ja Jukalle. Toiseksi sijoittuivat ilahduttavasti hienosti purjehtineet, uuden polven sviparit Henri ja Tommy. Edellisten kanssa tasapisteillä kolmoseksi edellisvuoden tapaan päätyivät kokeneemman polven edustajat Olle ja Jukka.

-8632

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.