Helsingin regatan voittajan raportti.

//Helsingin regatan voittajan raportti.

Helsingin Regatta 1.-3.7. 2005
——————————————————————————–
Hesan Regatta purjehdittiin tänä vuonna kevyissä ja suunnaltaan vaihtelevissa olosuhteissa. Mukaan oli ilmoittautunut yhteensä 14 venekuntaa, joista tosin muutamat venekunnat purjehtivat vain rankingiin laskettavat lauantain ja sunnuntain lähdöt.

Perjantai tarjosi aurinkoa, sadetta ja kevyttä tuulta välillä NE – NW.

1. lähdössä tuuli oli koillisesta 0-3 m/s. Sijoitukset vaihtelivat shifteistä ja rei’istä johtuen huomattavasti, allekirjoittaneetkin olivat välillä viimeisiä ja välillä johdossa. Maaliin tultiin järjestyksessä 1. Hannu & Otto, 2. Jari & Tuomas, 3. Ali & Jukka. Maalissa selvisi Hannun ja Oton kiirehtineen jo startissa, tuloksena PMS. Siten Jari ja Tuomas veivät lähdön. Toista lähtöä odoteltiin aurinkoa ottamalla toista tuntia tuulen kuoltua kokonaan. Viimein tuulen herättyä kaakosta saatiin startti aikaiseksi. Lähdössä Sampsa ja Antti haistelivat tuulet parhaiten. Kolmannessa lähdössä tuuli oli kuolla kokonaan, mutta skaban aikana, sateen mukana tuuli kääntyi länteen. Tämän huomasivat ensimmäisenä Hannu ja Otto, jotka veivät lähdön.

Lauantaina saatiin edelleen reikäistä ja shiftailevaa tuulta 0-3 m/s suunnista S-SW.

Neljännessä lähdössä maaliin tultiin taas Sampsan ja Antin johdolla.
Viides ja kuudes lähtö olivat olosuhteiltaan neljännen kaltaisia. Viidennen lähdön veivät kevyen kelin pyssyt Raidat. Kuudennessa Ali ja Jukka

Sunnuntain kelit olivat kopio edellispäiväisestä. Edelleen reikien ja shiftien ansiosta radalta löytyi runsaasti ohituspaikkoja. Seitsemännessä lähdössä vauhtiin olivat päässeet Jussi ja Juha (7956), jotka veivät lähdön nimiinsä. Kahdeksannen voittivat taas Raidat. Viimeinen lähtö meni allekirjoittaneille.

Olosuhteet regatassa eivät olleet helpoimmasta päästä, mikä näkyi useimmilla miehistöillä sijoitusten vaihteluna lähdöittäin. Seniorisviparit Jukka ja Ali ottivat rauhallisesti virheitä välttäen. Tämä näkyi tasaisuutena tuloksissa.

-8632

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.