MM-kisat, viimeinen päivä

/, Kisaraportti/MM-kisat, viimeinen päivä

Viimeinen kilpailupäivä valkeni kirkkaana, vain muutamia poutapilviä pyyhki pään yli arviolta vauhdilla 100 km/h. Teltta oli lähteä päältä yöllä…

Ennuste lupaili 4-5 boforia (saksalainen tapa), ja sadepuuskia 7-8 bof. 50 % suomipojista päätti jäädä suosiolla rantaan. 50 % lähti koittamaan; niistä 50 % tuli aika väsyneenä rantaan, kolme kuppia riitti.

Viimeisen päivän koitoksessa siis Team Porin Karhut nousi komeasti Räty/Anderssonin ohi. Keli oli ollut mahtava: ennusteen mukaiset kolmen metrin aallot toteutuivat, ja tuulikin oli ollut hallittavissa riittävällä reikkauksella.

Keskeytyksiä tuli melko paljon. Kärkiveneiden vauhti kovan tuulen kryssillä on tajuttoman kova. Suomalaisten ongelma on selvästi harjoitusmahdollisuuksien puuttuminen. Yhteisesti saatoimme vain todeta, kuinka helppo fiveä on ajaa, kunhan säädöt vain saa kohdalleen. Isolla spinnulla on helppo ajaa slöörit/lenssit: jiippi vain täydessä vauhdissa ja silmät tarkkana ja kädet käyvät kun iso heitetään yli.

Seuraava iso kisa on sitten Hayling Island, Englanti heinäkuussa 2006. Toivottavasti saamme sinne isomman ja vähän iskukykyisemmän joukkueen. Katsoimme engelsmannien viiden veneen trailerin rakenteet valmiiksi.

Terveiset hyväntuuliselta ja yhteistyökykyiseltä fivetiimiltä! Nyt minä lähden tästä Tampereelle.

FIN-8405

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.