Raportti Kuopiosta

//Raportti Kuopiosta

Ranking Kuopio 23.-24.08.2003
——————————————————————————–
Kuopioon suuntasi 7 venekuntaa haastamaan paikalliset. La-aamuna purjeet nostettiin lähes nollakelissä, mutta kryssittyämme rata-alueelle päästiin kisat aloittamaan reippaassa 2 m/s tuulessa.

kuopio

Lars Sonckin suunnittelema, kaunis Kuopion Pursiseuran rakennus

Kanssamme samalla radalla kisasi 6 lightningiä, jotka lähtivät vielä la nopeampiensa edelle vain tullakseen jyrätyksi spinnua nostettaessa. Sunnuntaiksi lähtöjärjestys käännettiin. Molempina päivinä lähdöt ajettiin kryssi-lenssi-kryssi-lenssimaali, molemmille luokille samanlaisena.

Tampereen fliitti aloitti kisat murskaavasti ottamalla ensimmäisestä lähdöstä kolmoisvoiton. Asiaan tosin vaikutti paikallisten ja hesalaisten harhailu radan väärällä puolella ensimäisellä lenssillä. Radan keskialueella oli jonkinlainen tuuleton kohta joka oli kierrettävä laitojen kautta. Jännästi vain se parempi laita ei juuri pysynyt samana yhtä kryssiä kauempaa.

Seuraavassa lähdössä läheltä pyyhkäissyt ukkosrintama puuskautti gastit trapetsille, mutta loppukisa ajettiin hiljenevässä tuulessa. 8056 löysi vasemmasta laidasta viimeiselle kryssille tuulen ja ajoi takaa ohi päivän toiseen paukkuunsa.

Päivän kolmannessa Tampere jälleen kolmoisvoittoon. Tosin tällä kertaa 7809 löysi parhaan tuulen ja purjehti venekunnalle (toistaiseksi) harvinaisesti kärjessä maalilinjalle asti.

Tampereella juhlitaan vastedes joulua virallisesti jo elokuun 23. päivänä.

Ensimmäisen lenssin lälkeen tosin alamerkin kiersivät ensimmäisenä Kuopion purjehtijat.

Rantaan pästyämme nautimme saunassa leppoisista löylyistä, kunnes käsky kävi syömään. Järjestävä seura tarjosi hyvinkin maittavan lounaan sopuhinnalla, eikä oluttakaan maltettu jättää jääkaappiin happanemaan. Ilta jatkui lähelle puoltayötä paikallisia ravitsemusliikkeitä kierrellessä, tosin viimeiset kolinat seuramajalla kuultiin kun menestyksestään riehaantunut litiporukka konttasi patjoilleen vasta kahden jälkeen.

Sunnuntai valkeni aurinkoisena ja yhä vähätuulisena. Päivän kaksi ensimmäistä lähtöä kulkivat 8056:n komennossa. 7935 seurasi kuin hai laivaa, muttei päässyt yllättämään jo ennen viimeistä lähtöä regattavoittonsa varmistanutta Stripe & Stripe -venekuntaa.

Päivän viimeisessä käytiinkin koko regatan mielenkiintoisin taistelu, kun MattiLauri ja ErkkaJuha lähtivät tasapisteissä ratkomaan kisan 2. sijaa. Onneksi SM/PM-kisojen kaltaiselta protestoinnilta vältyttiin, ja kisa ratkesi käytännössä jo lähdössä 7824 viilettäessä lipulta paaralla 50 metrin johtoon. ArnoSirkkakin löysi viimeiseen lähtöön upean vauhdin ja maaliin tultiin noin veneenmitan välein järjestyksessä 7824, 8056, 8582 ja hetken päästä 7935 loput perässään.

Kisat olivat ohi, kaksoisvoitto Tampereen sisävesilaivastolle ja suuri kiitos järjestäjille. Tämä tuskin jäi fivefliitin viimeiseksi vierailuksi Kallavedellä.

Kaikki, jotka ette olleet mukana, jäitte paitsi hienoista kisoista!
Antti R (tuli henk koht ennätys: neljä kertaa ekana maalilinjan yli!)

voittajat_kuopio
Voitajat vasemmalta: Matti Pentti ja Lauri Parviainen (3.), Antti ja Raimo Raita (1.) ja Erkka Ikonen ja Juha Nurmela (2.) Voittajat saivat hienon Kallavesikellon palkinnoksi.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.