Pääsiäisregatta

//Pääsiäisregatta

PÄÄSIÄISREGATTA 19.4.2003, Pyhäjärvi, Tampere

Kauden avannut lauantaiaamu Pyhäjärven rannalla valkeni aurinkoisena ja lämpimänä, mutta yöpakkaset olivat saaneet kisa-alueen pintaan noin 0,5 cm:n paksuisen jääpeiton. Mielenkiintoinen jääpurjehdus vaihtui kuitenkin aivan loistavaksi kevyen kelin regataksi, jäiden sulettua auringon ja busterin voimin. Purjehduksen parissa lankalauantaita viettämään oli saapunut 505-luokasta vain kolme, mutta sitäkin paksunahkaisempaa venekuntaa: Hyysalo/Salonen, Mäkelä/Lahti ja Raita/Raita.

505purje7

Tuuli oli hyvin kevyt, mutta tasainen 1-3 m/s, mikä sopi tällaiselle rookie-venekunnalle mainiosti, vaikka samanlaisessa kelissä emme koskaan aikaisemmin olleet purjehtineetkaan. Analysoimme kisa-alueen ennen ensimmäistä lähtöä ja teimme taktiikkamme sen mukaan. Startti linjan suotuisammasta päästä ja suunta kohti radan oikeaa reunaa, aivan rannan tuntumaan. Kohtalaisen startin ja ok-venevauhdin ansiosta saimme jyrättyä hieman ylemmäs ajaneet Mäkelän ja Raidan venekunnat kiertäen ylämerkin ensimmäisinä. Lenssillä tilanne taas tasoittui, mutta onnistuimme pienistä sähläilyistä huolimatta ja hyvää venevauhtia esittäneen Mäkelän venekunnan pienen taktisen huolimattomuuden ansiosta pitämään  ykköstilamme vielä seuraavien kryssi- ja lenssiosuuksien jälkeenkin maaliin saakka. Kakkonen siis Mäkelä/Lahti, kolmas Raita/Raita.

Toiseen lähtöön tuuli hieman voimistui Antti Raidan leikkiessä jopa trapetsilla. Sampsan kanssa onnistuimme sähläämään pienen ristiinajattelun sävyttämänä startin tasoihin muiden kanssa. Sitten alkoivat nousuongelmat, joista Mäkelä/Lahti-venekunta kuittasi kärkipaikan, ja kun vielä heitimme pari huonoa vendaa  Raidat ja Mäkelä/Lahti-saivat taistella lähtövoitoista meidän kuunnellessa kevätlintujen laulua vanavedessä. Yritimme ottaa riskejä, mutta emme sen enempää voittaneet kuin hävinneetkään niissä. Tiukan voittotaistelun vei lopulta Mäkelä/Lahti ennen Raitoja.

minipurje6

Nollasimme tilanteen ennen kolmatta starttia ja päätimme ottaa kruunumme takaisin. Oikeassa laidassa tuuli jälleen parhaiten, joten kaikki suuntasivat sinne. Viimeistään toisen kryssin alussa peli oli osaltamme selvä – rauhallisesti manööverit suorittaen kasvatimme eron hetkessä puolen legin mittaiseksi. Raidat ottivat toisen sijan.

Summa summarum: ykkössija venekunnalle Hyysalo/Salonen, kakkoseksi Mäkelä/Lahti, kolmas Raita/Raita. Ja kaikille mukava kevätrusketus. Syykin, miksi nousukulmamme oli heikko, selvisi avattuamme rannassa silmämme myös trimmien suhteen – rake oli viritetty 8-10 m/s:n keliin!

Sunnuntaille ei enää kilpailijoita riittänyt, joten suuntasimme Sampsan kanssa takaisin Helsinkiin treenaamaan. 4-6 m/s  puhaltaneen merituulen siivittämänä pidimme neljän tunnin venda-/jiippi-treenit. Kausi on avattu!

Purjehdusterveisin,

Antti, FIN-8320
Tulokset:

1. FIN-8320 1 3 1 = 5
2. FIN-7885 2 1 3 = 6
3. FIN-8056 3 2 2 = 7

PS
Komea kuva Aamulehden etusivulla 22.4.2003!

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.