Tampere Open

//Tampere Open

Tampereen kauden viimeiset five-mittelöt purjehdittiin Näsijärvellä erinomaisessa syyssäässä kuuden veneen voimin. Tampereen fleettiä kirittämään oli saapunut yksi venekunta Porista ja yksi Helsingistä. Yhden päivän aikana ajettiin viisi lähtöä lyhyellä makkararadalla (kryssi-lenssi-maali:alamerkin kierto) fivestä luopuneen Antti Joren toimiessa tuomarina.

Tuulen nopeus oli n. 2m/s vaihdellen runsaasti Näsijärvelle tyypilliseen tapaan. Ilman lämpötila pysytteli myös melko vaatimattomana. Hyvän vaatetuksen lisäksi purjehtijoita lämmittivät voimakkaat tunnekuohut -kiitos tiukkojen startti-, ylä- ja alamerkkitilanteiden. Lisää haastetta radan kiertämiseen toivat sitkeät vetouistelijat. Rata oli ilmeisesti pystytetty Näsijärven parhaille vetouisteluvesille uistelijoiden runsaasta määrästä päätellen. Tomi kävikin ensimmäisessä lähdössä keräämässä siimat ja syötit köliinsä – fivellä troolaaminen sai aivan uuden merkityksen.

Tuulen nopeus ja suunta vaihteli Näsijärvelle ominaiseen tapaan. Kryssillä pärjäsi hyvin, kun sai ajettua muutaman pitkän puuskan oikealla halssilla. Puuskien esiintymispaikat ja suunnat vaihtelivat melkoisesti, joten liikkeelle kannatti lähteä konservatiivisesti shiftejä tarkkaillen ja pyrkien hakeutumaan em. pitkiin puuskiin. Sama päti luonnollisesti myös lenssille. Kukaan ei noussut olosuhteiden herraksi vaan rataa kierrettiin tiiviissä porukassa, minkä johdosta käytiin hienoja taisteluja sijoista merkeillä. Erityisesti alamerkillä nähtiin tiukkoja/katkeria maaliintuloja. Rannassa kerrattiin jälleen kerran sääntöjä. Sijoitukset vaihtelivat mutta voiton vei kolmella ykkös-sijalla Eero ja Harri ylläpitäen hyvää venevauhtia sekä lady Fortunan pienoisella avustuksella. Toiseksi tulivat Erkka&Juha ja kolmas sija vietiin Poriin Tomin ja Miikkan toimesta.

Eero, FIN-7809

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.