VAASA -RANKING 25-26.5.2002

//VAASA -RANKING 25-26.5.2002

VAASA -RANKING 25-26.5.2002
——————————————————————————–

Muutamien venekuntien vielä kasaillessa releitään kesäkuntoon, yksitoista venekuntaa otti mittaa toisistaan Vaasan oikukkailla vesillä. Toisilla oli takana jo Tampereen harjoituskisa ja Hesan treenileiri, toisilla ei. Lauantaiaamuna Wasa Segelsällskapin venerantaan kuitenkin kerääntyi energinen kasa kaksikielistä five-gängiä. Säästä, trimmeistä, pitkästä ajomatkaista ja uusista www-tarroista keskusteltiin sujuvasti molemmilla kotimaisilla.

Lauantain kisat käytiin mielenkiintoisissa keleissä. Parin tunnin lillumisen jälkeen miehistöt saivat kerätä kamppeensa laidalle ja trapetsille tuulen puhaltaessa noin 8 m/s voimakkuudella. Taisi olla monelle kesän ensimmäiset kelitreenit suurella spinnulla. Kahden lähdön tuloksena oli jaettu kärkisija turkulaisen ja tamperelaisen hiirulais / narupetteri miehistön kesken. Ainakin lauantaina näytti siltä, että naistenlehtien väittämä ”size doesn´t matter” piti kohtuudella paikkaansa. Läpi fleetin käytiin kovia kamppailuja ja kilpailu oli tiukkaa.

Sunnuntaina rannassa kohtasimme saman kohtalon. Vaasan tuuli oli vielä yöpuulla, joten saimme viettää rannassa muutaman tovin tuulta odotellassa. Silikoonisuihketuoksujen (ja lycrapaitalemujen) seassa puitiin eilisiä kisoja ja trimmejä, ja tutkittiin mitä erillaisia virityksiä veneissä. Jälleen muutaman tunnin odottelun jälkeen tuuli näytti heräämisen merkkejä, joten lähdimme radalle. Myös sunnuntaina saimme purjehdittua kaksi lähtöä, tällä kertaa tosin heikossa tuulessa. Tuulireikien kiertelyn ja skiftien seuraamisen taitoi parhaiten Ikonen/Nurmela, voittaen kummatkin lähdöt. Mistäköhän yön aikana löytyi tuollainen vauhti?

Kuten usein, kisat koostuivat kahden päivän kisoista. Mäkihyppäjä tarvitsee kaksi hyvää hyppyä pärjätäkseen, sekä tyylillisesti että pituudeltaan. Purjehduksessa tyylistä ei pisteitä jaeta, mutta tasaisuus on valttia. Tasaisimmin eteenpäin rökittivät team Stripes&Stripes ja team Basso, jälkimmäisen kuitenkin tällä kertaa ollen varpaan verran edellä. Myös kolmannesta sijasta käytiin kova kisa. Paikallistuntemus ja kokemus oli valttia, joten pronssisija jäi Vaasaan Martonen/Sparw:lle.

Kokonaisuutena loistavat kisat, tiukkoja tilanteita ja tasaista kilpailua. Kaudesta tulee erittäin mielenkiintoinen kokemuksen kohdatessa uutta verta. Tampereelle on odotettavissa jopa 15 venettä, joten kisat senkun kiristyvät. Kiitos järjestäjille ja osallistujille. 505-fleetillä on loistava fiilis.

Ai niin, se vauhdin salaisuus… Sehän tietenkin on sininen peräsin…

Och samma på svenska. Ett stort tack till arrangörerna och deltagarna.

Kaj Lindfors FIN 8057

PS. Kaikki mukaan Tampereelle. Seuraavan raportin kirjoitan kokonaan ruotsiksi, joten tulkaa Tampereelle varmistamaan etten tätä joudu tekemään!

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.