MM Cascais 1. lahto

/, Kisaraportti/MM Cascais 1. lahto

Fat Mama jyllasi!

Olimme ristineet veneemme Aallottareksi, mutta virallisten punnitusten jalkeen kylma totuus paljastui, vene painoi 143 kg ilman purjeita), painoennatys taisi menna rikki. Team Turtlen vene on ollut laiton koko kauden, lyijya piti lisata 4 kg. Team Kyrren vene oli 2 kg ylipainoinen.

Rata on kryssi, lenssi, kryssi, kolmio, kryssi ja lenssi maaliin.

Ensimmainen kilpailupaiva alkoi heikolla tuulella, mutta pikkuhiljaa homma parani. Portugalin pojat kammasivat jotakin radan kanssa ja homma lahti kayntiin 20 min. myohassa. Lahdossa tuuli oli n. 5 m/s.

Oma vauhtimme oli todella hyva, ennen starttia parjasimme huippunimille -mm. Hamlinille, Pinnellille yms. todella hyvin. Hyvan lahdon jalkeen olimme ylamerkilla n. 30. Muut suomalaiset ajoivat Ebbe Rosenin perassa n. puoli kilometria laylinen ylitse. Tulivat kuulemma ylamerkille spinnuilla…

Toppasimme hieman alamerkilla, kovassa sumpussa kosketimme eraaseen sakslaisveneeseen ja teimme pakolliset 720. Kryssi meni kuitenkin hyvin ja saavutimme ko. kaverit jalleen ylamerkilla. Aallokko teki kuitenkin tepposet- todella kova vanha maininki painoi veneita merkkia vasten ja sirkus oli kaynnissa. Itse vendasimme nelja kertaa sen kiertamiseksi. Raidat ja Parviainen/Jore kiersivat n. 85. sijan paikkeilla.

Vimmeinen lenssi maaliin oli tuskainen – tuuli tyyntyi lahes kokonaan, ja maininki paukutti purjeita. Olimme viela n. 30. sijan tuntumassa, mutta pasaattireitti ylhaalta osottautui peremmaksi, pitka helminauha veneita lipui ohitse, maalissa viimein 61. sijan paikkeilla – hieman otti paahan… muut suomalaiset eivat paasseet maaliin maara-ajassa.

Team Fat Mama – Kare ja Matti

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.