Tampere GP-Regatan tulokset

/, Tuloksia/Tampere GP-Regatan tulokset

Kotimaisen 505-kauden viralliset avajaiset saivat Tampereella ansaitsemansa huippuluokan järjestelyt ja kuin tilauksesta vaihtelevat kelit joissa tuuliskaala saatiin kokea kevyestä navakkaan puhuriin. Tampereelle oli kuljettautunut viisi pääkaupunkiseudun uudempaa ja vanhempaa Fiveilijää haastamaan paikalliset järvi-gurut ja kilpailusta muodostukin seurojen väliset tiukat taistot.

Lauantain kolmessa lähdössä seitsemän five-venekuntaa sai purjehtia haastavissa ja voimakkudeltaan vaihtelevissa, mutta etupäässä kevyissä järvituulissa joissa paikallistuntemuksella oli varmasti osansa sanottavana tulosluettelossa. Päivän lähdöissä olivat neljä ensimmäistä venettä hyvin tasaväkisiä sijoitusten vaihdellessa pitkin kilpailun kulkua. Päivän aikana venevauhti tuntui olevan kärkiveneillä lähes samalla tasolla mutta ratkaisevaan asemaan nousi tuulen kääntymisien ja voimakkuuksien tarkka haistaminen ja etenkin venekunta Raita/Raita osoittautui paikallisten olosuhteiden hallitsijaksi jolle kuitenkin hieman nopeampana venekuntana Ikonen/Nurmela olivat kovana vastuksena. Muutaman vuoden tauon jälkeen radalle palanneet Pentti/Toivanen paikkailivat ensimmäisenä päivänä hieman ruosteeseen päässeitä taktisia kuvioitaan vastakunnostetulla lainaveneellään, mutta onnistuivat kiusaamaan edellämäinittuja venekuntia kärkikahinoissa.

Sunnuntaina tuuli heräsi kevät uniltaan aamun sateen jälkeen ja säätiedotus ei sittenkään luvannut liikoja tuulen noustessa kerrassaan miellyttävään trapetsikeliin jossa kryssiplaanikin saatiin aikaiseksi. Kovemmassa tuulessa vuosien harjoittelun opit taisivat muistua konkareiden Pentti/Toivanen mieliin ja kaverit vetivät vauhtinarut kireälle ja plaanasivat muulta fleetiltä karkuun päivän tuulisissa lähdöissä. Vaan seuraavista sijoista käytiin tiukkaa taistoa jossa Raidan venekunnan kohtaloksi lopulta koitui tekniset ongelmat spinnun kanssa jolloin Ikonen/Nurmela kuittasivat kakkossijat.

Neljänneksi lopputuloksissa ajoi tasaisen varmasti kokenut edellisvuoden ranking-voittaja Ebeling uuden gastinsa Heimsch kanssa. Parviainen*2 sekä Jore/Grabowski venekunnat totuttelivat uusiin venehankintoihinsa, mutta kauden edetessä vauhtia tulee varmasti riittämään kärkikahinoihin asti. Samoin Maisniemi/Tähtinen selvittivät etenkin kovempituulisen sunnuntain lähdöt kunniakkaasti ottaen huomioon vielä käynnissä olevan totutteluvaiheen vaativaan veneluokkaan.

Kokonaisuutena ensimmäisestä kilpailusta jäi positiivinen mieli; hyvin järjestetyt kilpailut, vaihtelevat kelit ja etenkin mahtava Five-henki porukassa tietää hienoa kautta 505-luokalle..Go For It !

Ai niin..olihan meillä se saunailtakin, mutta siitä kuullaksesi on syytä tulla mukaan Hesa-regattaan.

Sija: Vene: Venekunta: Seura: La: Su: Tulos:
1. FIN 7935 Pentti/Toivanen HSK 1,3,2 1,1,1 6
2. FIN 7824
Ikonen/Nurmela
V-71 2,1,3 4,2,2 10
3. FIN 8056 Raita/Raita V-71 4,2,1 2,5,DNF 14
4. FIN 8053 Ebeling/Heimsch HSK 3,4,4 3,3,3 16
5. FIN 8582 Parviainen/Parviainen HSK 5,5,5 5,4,4 23
6. FIN 8180 Maisniemi/Tähtinen HSK 7,7,7 7,6,5 32
7. FIN 8320 Jore/Grabowski V-71 6,6,6 6,DNF,DNF 32

Terveisin,
Matti Pentti
FIN 7935

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.