HARJOITUSLEIRI 19.-20.5.2001 – HSK

//HARJOITUSLEIRI 19.-20.5.2001 – HSK

HARJOITUSLEIRI 19.-20.5.2001 – HSK
——————————————————————————–

Huippuopetusta, rankkoja harjoituksia ja turtleja – Liiton kevätleiri täytti odotukset ja vähän enemmänkin.

Matti Pentin ansiokkaalla johdolla kokoontui 14 innostunutta fiveläistä HSK:n kerhotiloihin lauantaiaamuna oppia saamaan. Saimme hyvän peruspaketin tietoa päivän käytännön harjoituksiin, joita sitten vedettiin koulutusveneen kanssa. Vesille lähti kuusi venettä. Yksi jäi teknisistä syistä maihin ja yksi sairastapauksen takia. Itse harjoitukset olivat todella onnistuneita. Testattiin venevauhtia, kryssittiin pieni kisa mielessä ja sitten vuorossa oli spinnuharjoituksia. Veneen kierto ja spinnu ylös, tiukkaa slööriä veneen luo, joka oli siirtynyt uuteen paikkaan, spinnujiippi ja taas tiukkaa slööriä. Kun ”slööripoiju” ui mukavasti vastaan, pakka pysyi kasassa, eivätkä erot kasvaneet liian suuriksi. Tätä jatkettiin yhä uudestaan, jolloin tuntumaa alkoi vähitellen syntyä. Rankkaa oli ja on varmaa, että ilman koulumestarin pilliä ja keppiä (mela) ei itse olisi viitsinyt vetää sellaista treeniä.Ensimmäisestä päivästä jai oikein hyvä maku suuhun.

Sunnuntai sitten alkoi toisenlaisissa merkeissä. Liput HSK:lla olivat vaakasuoria. Edellisenä päivänä pystyttämämme kisateltta oli pysynyt yön paikallaan kovasta tuulesta huolimatta, mutta juuri kun pääsimme sanomasta, että ainakin teltta on paikallaan, näimme kuinka jotain sinista ja sinivalkoraitaista lensi komeassa kaaressa kohti merta. Suurista kivipainoista huolimatta teltta lensi kuin leija.

Tämä antoi vähän esimakua siitä mitä tuleman piti. Kerholla purettiin edellisen päivän paketti ja käytiin suoritukset yksitellen läpi. Oli todella hyödyllistä kerrata spinnun nosto ja jiippi liike liikkeeltä. Oikealla suorituksella saa kuulemma leijan lentämään läpi jiipin. Sen päivän kun näkisi.

Sitten päivän ohjelma käytiin läpi: starttiharjoituksia kahden minuutin varoituksella ja sitten yllätyslähdöillä. Ja eikun vesille. Uudet hienot tape drivet paukkuivat iloisesti puuskissa. Kun pääsimme ulos, selvisi minkälaisesta kelistä oli kyse. Tuuli oli ajoittain navakka (n. 15 m/s), mutta todellisena ongelmana olivat tuulen rajut nopeuden ja suunnan muutokset. Teepusseja uitettiin useamman kerran. Eräs vähemmän kokenut pari kävi kääntymässä Melkillä asti, kun ei käännöksestä meinannut aiemmin tulla mitään.

Itse harjoitukset menivät vähän pipariksi, kun kahdeta viiteen venettä oli kumossa eri asteisesti. Turtle näytti olevan varsin tavanomainen asento. Päivän vahinkolista oli pitkä: kevlar stora riekaleina, fokka puhki, tape drivessä reikä, kuhmuja otsassa, polvi kipeänä, mustelmia. Mutta ei 49er:lla mennyt sen paremmin, ainakin yksi stora riekaleina.

Sinnikkäimmät lähtivät harjoituksiin, mutta todellista kisaa siitä ei tullut. Tuulen ujelluksen ja purjeiden paukkeen läpi eivät edes pilliin puhallukset tai huudot kuuluneet.

Rampoina sitten palattiin eri aikoihin rantaan ja mentiin kuulemaan tuomion sanoja. Yllättävän vähällä siitä kuitenkin selvittiin, ilmeisesti tuulen voima tuntui koulutusveneessäkin.

Kaiken kaikkiaan kuitenkin onnistunut leiri. Lisää samanlaisia tarvitaan. Matti Pentille suuri kiitos. Opetus oli osaavaa ja kiinnostavaa eikä huumorikaan puuttunut.

Arno Parviainen
FIN 8582

 leiri

leiri

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.