Kisaraportti: Lahden ranking

//Kisaraportti: Lahden ranking

Kisaraportti: Lahti ei petä

Kauden ensimmäinen ranking kilpailu purjehdittiin viikonloppuna Lahdessa – Kommodorirace tarjoili Lahtea parhammillaan. Venekunnat saivat kaikki kylmäkasteen, nimellisässä merkityksessä, olosuhteiden ollessa lievästi sanottuna haastavat. Lauantaina purjehdittiin neljä kilpailua reippaassa ja puuskikkaassa 5-12m/s kelissä, kun taas sunnuntaina koeteltiin miehistöjen hermoja pläkäkelissä. Kisakausi on taas saatu käyntiin, ja lihaksistosta taas on löytynyt uusia lihaksia ja kipupisteitä.

Lauantaina kisakeli oli mitä loistavin – aurinko paistoi ja tuulta riitti. Kunnon plaania – ja puuskikkaassa ja siftaavassa kelissä myös jonkun verran uintiharjoituksia oli havaittavissa. Avain asemassa oli tuulialuiden ja siftien luku ja ehdottomasti vaihteiden nopea löytyminen nopeasti muuttuviin olosuhteisiiin. Jälkimmäisessä tiimeillä on varmaankin kaikilla opittavaa ja myös veneissä tunattavaa. Reikkiä pitää pystyä ja jaksaa säätämään helposti, ilman että kahdella kädellä vedetään reikkiköysiä. Puuska-alueisiin pitää pystyä säätämään vene laukkamoodiin, ja taas takaisin tuulen kevetessä. Tämä ollessa helppoa 80% keskittymistä onkin sitten taktiikassa ja tuulialueiden seuraamisessa.

Sunnuntain kisa olikin sitten enemmän kilpalilluntaa – aikaisemman fivesuuruuden sanoin voisi ehkä haastaa oliko tuulta tarpeeksi. Lajina aika erillainen, ja paremmuus löytyi myös tässä kelissä, tosin arvalla oli jonkin verran vaikutusta. Tässäkin toisin taktiikalla suuri vaikutus – miten positoit itsessä muuhun fliittiin nähden? Miten minimoi riskit? Jälleen tuulen ja tuulialueiden luku avainroolissa.

Viikonloppuna toiset Turkulaiset pääsivät ulkoiluttamaan uutta hankintaansa – taas uutta kokemusta ja osaamista rikkaampana. Parhaiten oikukkaat olosuhteen hallitsivat Kaitsu/Halza, Rose/Tumppin sijoittuessa kakkoseksi. Pronssille Tatu/Arno.

Ilta menikin sitten Gälvematkaa suunnitellessa.

Kaitsu & Halza

Kuvassa Halza, Kaitsu, Rose ja Tumppi

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.