Kausi käyntiin Lahdessa

//Kausi käyntiin Lahdessa

Five-purjehtivat kerääntyivät jo perinteiseen kauden avaukseen Lahden Casseli-raceen. Tällä kerralla samalta rata-alueelta löytyivät Melgesit ja F18 katit. Jälleen kerran 505:n nopeus oli aliarvioitu, joten tauot kisojen välillä venyivät pitkähköiksi. Onneksi kevätkelit tarjosivat parastaan.

Kisat ajettiin kevyissä tuulissa. Sekä lauantaina että sunnuntaina yksi purjehdus ammuttiin poikki tuulen tyyntyessä. Oli tosin hetkiä jolloin Tumppikin nähtiin trapetsilla. Ehkä tämä tosin johtui siitä, että kovan tuulen erikoismiehet lähentelevät kokonaispainoltaan jo meitä muita ”höyhensarjalaisia”.

Kisa voitosta olikin erittäin tasainen. Viiden purjehditun lähdön jälkeen tuloksissa ykkösen ja kolmosen välillä olikin kokonainen yksi piste, kärkikaksikon ollessa samoissa pisteissä. Lähtövoiton menivät ristiin, ja merkinkierroissa kolmikko olikin usein yhdessä nipussa. Tällä kertaa siftejä ei saata normaaliin Vesijärven tapaan (lue 45 astetta). Suuressa roolissa oli tuulialueissa pysyminen.

Kausi on siis ammuttu käyntiin. Helsingin suunnalta kuuluu hyviä uutisia uusvanhojen miehistöjen aktivoituessa luokkaan. Porvoossa nähdään!

Tulokset:
http://www.lahdenpurjehdusseura.fi/urheilutoiminta/casseli-race/tuloksia/

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.