R3 – kevyttä ja kovaa

//R3 – kevyttä ja kovaa

Helsinkiregatta ajettu. Lauantaina nautimme auringonpaisteesta ja sunnuntaina tuulesta ja suolavedestä. Kontrastia siis. Valitettavasti sunnuntain keli yltyi lukemiin, jossa kääntömerkit eivät enää pysyneet paikallaan.

Lauantain kisat ajettiin siis keskikesäkelissä, aurinkoa ja kevyttä tuulta. 3-4 ms antoivat kuitenkin oivat olosuhteet kisalla. Kolme lähtöä saattiin mukavasti ajettua suht. tasaisissa olosuhteissa. Parasta vauhtia pitivät Kaitsu/Halza ja Jukka/Antti. Ensimmäisessä lähdössä match race jatkui aina viimeiselle alamerkille asti. Toiseen lähtöön Jukka löysäsi vantteja ja vauhti oli murhaavaa. Kolmannessa turkulaiset saivat tunattua purkin loistomenoon, ja voittajasta ei ollut epäilystä. Masto pystyssä, vantit aika löysällä, iso kiinni ja fokalle ilmaa hengittää. Skuuttipiste sisällä, ehkä 47-48. Päivän saldo siis turkulaiset 1., pertteli/espoo 2. ja carbon 3.

Sunnuntaille luvattiin kovaa tuulta ja sadetta. Sadetta saatiin, ja tuulta enemmänkin kun ennusteissa. Yksi startti ajettiin loppuun ehkä 10-11 kelissä, puskat 14. Mahtavaa tykitystä. Valitettavasti kääntömerkit eivät pysyneet paikallaan, joten tämä ainoakin startti poistettiin protokollasta. Tämän vei Sampsa/Late, Jukka /Antin ja turkulaisten seuratessa. Tuulen yltyessä lisää järjestäjät käskivät veneet rantaan. Tässä kohtaa veneen pohjia näkyi luultavasti enemmän kun mastoja. Satamaan pääsy olikin työn takana. Pari mastoa meni, jokunen iso. Köliveneradoilla mastoja meni lisää. Harmi että tuuli ei pysynyt järkevissä lukemissa, jäi hyvät treenit ajamatta.

Lauantain tulokset jäivät siis voimaan. Löytyvät www.helsinkiregatta.fi.

Linkin takaa menoa sekä lauantailta että sunnuntailta. Valitettavasti emme saaneet sunnuntaina itse kisaan kameraa päälle.

Kaitsu

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published.