EM Medemblik: 1. päivä

/, Kisaraportti/EM Medemblik: 1. päivä

FIN 8767 (Nieminen/Salonen) saapui Medemblikiin jo maanantaina sillä ajatuksella, että voimme rauhassa turisteilla pari päivää perheiden kera ennen kisojen alkua.

20130829-213957.jpg
20130829-214112.jpg20130829-214132.jpg20130829-214148.jpg

Veneet saapuivat tiistai-iltana Medemblikiin Juhan ja Hannun toimesta Kööpenhaminasta. Kuulemma matkalla oli näkynyt mm. kameleita eli noinkohan pojat olisivat ajaneet Amsterdamin Coffee Shopin kautta?

Keskiviikkona vuorossa oli rekisteröityminen, mittaukset ja tutustuminen vesialueisiin. No, Juhalla ja Hannulla meni venetöiden parissa niin pitkään, että treenit jäivät väliin. Jukan kanssa ehdimme kuitenkin hakea pikkuisen tuntumaa paikalliseen choppiin ja kilpakumppaneihimme. Myöhemmin illalla myös Sampsa ja Lauri liittyivät joukkoon eli Suomi-tiimit olivat kaikki päässeet perille.

Torstaina ohjelmassa oli kaksi kisastarttia varsin kevyessä tuulessa 90 veneen fleetissä. Tuuli puhalsi n. 4 m/s maan yli, kun pari edellistä päivää oli tuullut mereltä n. 6-8 m/s. Chopista ei enää ollut tietoakaan.

Allekirjoittaneet starttasivat molemmissa gate-lähdöissä varsin aikaisin ja varsinkin ensimmäisessä lähdössä se tuntui toimivan oikein hyvin, kun Sampsa raportoi pathfinderin jumiutuneen plägään ennen kuin he ehtivät starttaamaan. Osittain tästä syystä pääsimme pienistä vauhtiongelmista huolimatta purjehtimaan omaa purjehdusta keskittyen shiftien oikein ajamiseen, mikä poiki lopulta erinomaisen avauksen näille kisoille oltuamme 12:s (muuttui tosin myöhemmin sijaksi 13). Samaan aikaan Sampsa/Lauri sekä Hannu/Juha kompuroivat keskifleetissä ajaen sijoille 43 ja 75.

Seuraava lähtö oli olosuhteiltaan pitkälti ensimmäisen toisinto. Me starttasimme taas alkupäästä linjaa, mutta epäonnistuttuamme kiihdytyksessä jäimme muiden jalkoihin ja teimme elämämme varsin epämukavaksi. Yläprikalla suomalaisista parhaiten oli FIN 8466 (Hannu/Juha) meidän ja Sampsan tullen 10-20 sijaa taaempana. Sijoitukset tässä vaiheessa erittäin kaukana kärjestä, ehkä jotain 50-60 paikkeilla.

Sampsa kiersi alamerkin ennen meitä, mutta tokalla kryssillä onnistuimme hyödyntämään shiftit paremmin ja nousimme jo 30 joukkoon. Startti jatkui vielä yhdellä lenssillä ja kryssillä, joiden aikana hissi kävi ylös- ja alaspäin päätyen osaltamme lopulta sijalle 28. Kahden startin eli ekan päivän jälkeen sijoituksemme 18./91.

Sampsan ja Hannun venekunnilla kevyttuulinen päivä oli hieman vaikeampi ja toisen lähdön sijoitukset 57 ja 41 tiesivät näille venekunnille ensimmäisen päivän sijoituksiksi 50. ja 64. (pieniä muutoksia on saattanut tulla protestikäsittelyjen jälkeen).

Myös normaalisti kärjessä nähdyt venekunnat olivat hätää kärsimässä erittäin hankalissa tuuliolosuhteissa (esim. Kellner ajoi sijat 40&40). Huomiseksi on luvattu ilmeisesti varsin samanlaista keliä, kun kahtena vikana päivänä pitäisi tuulla reippaammin. Laitetaan uutta raporttia tulemaan huomisten purjehdusten päätteeksi.

20130829-221131.jpg

Terv,

Antti (FIN 8768)

1 Comment

  • Kuminajuusto on aiheuttanut aistiharhoja, joita on sitten koitettu punkulla korjata.

    Tsemppiä sinne kaikille!

    R

    Raimo Raita 30.08.2013

Leave a comment

Your email address will not be published.