Garda petti jälleen !!!

//Garda petti jälleen !!!

EuroCup Gardalla petti jälleen. Ei osaanottajien osalta, mutta kelit olivat todella oudot jopa paikallisille. Kahden matalapaineen välissä saderintamat tulivat vuoroin pohjoisesta ja vuoroin etelästä ja välissä läkähdyttävä helle. Pääasiallisesti kisat ajettiin 3-5 m/s tuulessa jossa shiftit tarjoilivat parhaimmillaan noin 40 asteen heittoja. Kovaa tasaista tuulta ja venevauhtia etsimään lähteneet suomiveneet olivatkin erikoisen paikan edessä kun tarjolla oli ” normi suomikeliä ” ja ympärillä venekuntia mm. Tanskasta, Saksasta ja Englannista.

Jos oli suomifleetillä ongelmia niin ei ne maailmanmestaritkaan kuolemattomia onneksi ole. Keleistä johtuen fleetti pysyi kasassa todella hyvin ja merkeillä oli tarjolla lisävoittoluokat, joilla voitti tai hävisi sellaiset 10 sijaa johonkin suuntaan. Myös lähteminen oli femmailijoille vaikeaa, yksi lähtö saatiin käyntiin ilman BF:ä ja kun kaikki menivät yli myös mustalla lipulla, niin ei sieltä ketään myöskään pois poimittu. Oli ilmeisesti tuomaristokin ihmeissään vallitsevista keleistä. FIN 8320 TohtoriTaisto / TohtoriTarvo, suomessa tunnettu paremmin TatuVillenä, aloittivat kilpailun todella hyvin ajaen pääfleetin sisällä sijalle 34. Noin 30 sekuntia perässä pääjoukon kärkeä eli noin 15:ta sijaa. Myös toinen startti meni tohtoreilta hyvin ja päättyi sijalle 35. Kun kilpailussa saadaan ajettua vain 4 lähtöä ja keli kevenee kokoajan, niin kyllä painavat suomimiehistöt alkavat hidastua. Viimeisinä kisapäivinä tohtorit hiipuivat siten, että tippuivat pääjoukon loppuosaan, mutta niin kuin aikaisemmin totesin, ei ne erot olleet kovin suuria. Viimeiset kaksi starttia tohtorit ajoivat sijoille 46 ja 46. Niinpä kovaa keliä, Campionen hirmuvauhdin jälkeen toivoneet tohtorit, joutuivat pettymään Gardan keleihin ja samalla lopullinen sijoitus oli pojille selkeä pettymys 41 / 54.  Vähän iloisemmat olivat ilmeet HamppiTumpin venekunnassa, kun uusi Rondar pääsi todelliseen testiin maailmanhuippujen seuraan. Pientä säätöä vene vielä vaatii, mutta tärkeimmät trimmit alkavat olla kohdillaan. Tosin tehtävää vielä on, jotta koko potentiaali saadaan veneestä irti. Venekunta yllätti ehkä eniten itsensä, purjehtimalla tasaisesti koko kilpailun. Välillä hätistellen jopa kärkiveneitä. Välillä välähdyksenomaisesti nuorineiti, jolla on päällään vain vähän naruja moniin ikätovereihinsa verrattuna, näytti myös kyntensä. Vauhti riittää kyllä, samoin suunta tuuleen, vielä pitäisi saada miehistö se ymmärtämään. Venekunta ajoi kuitenkin tasaistakin tasaisemman sarjan, 20, 21, 21 ja 17, ollen lopputuloksissa sijalla 26. Valitettavasti tällaisessa tynkäkisassa, pitäisi pystyä ajamaan muutama tai edes yksi todellinen huippusija, jotta sija ei valuisi alas tuloslistalla. Kilpailu oli kyllä tasainen sillä mm. kaksi edellä olevaa venekuntaa olivat samoissa pisteissä ja taakse jäi Terry Scutcher ja Christian Diebitsch vain parilla pisteellä.

Kilpailun voitti veljekset Tanskasta. Kyllä, Boysenit voittivat sarjalla 14, 1, 2 ja 1. Uskomattomia ukkoja. Ja niinkin nuorella iällä veljekset ovat saaneet sponsoriksi Zhik varustevalmistajan, joten treeni-into on vain lisääntynyt. Toiseksi styyraili hallitseva maailmanmestari Hunger/Kleiner sarjalla 10, 3, 1 ja 14. Kolmanneksi nousi Campionessakin väläytellyt, tosin kovassa kelissä tohtoreidenkin piinama Daisenbrook/Meier ( 16,5,6 ja 5. ) Neljäntenä Saugman/Friis ( 1, 17, 14 ja 2. ) Viides Kelner/Schoeller ( 4, 2, 32 ja 11 ) Mainittakoon kilpailun tasaisuudesta vielä se, että 2008 maailmanmestari Ian Pinnel tuli lyötyä radalla kahteen otteeseen HamppiTumpin toimesta, mutta silti herra Pin löytyy sijalta 9. lopputuloksissa.

Joka tapauksessa kilpailu oli ainakin keveään keliin luottamusta herättävä, joten tästä on hyvä jatkaa kohti Naantalia ja Helsingin SM-kisoja.

Terv. 8320 ja 9069

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.