Jacobin paini tanskalaiseen tapaan

//Jacobin paini tanskalaiseen tapaan

Fivepurjehtijoille oli tarjolle harvinaista, mitalinhohtoista herkkua, kun tämän ja vuoden 1978 MM-kakkonen (ja lukemattomia muita pystejä urallaan pokannut) Jacob Bojsen-Möller jakoi ajatuksiaan ja treenimetodejaan hoskilla viime viikonvaihteessa. Tämän vuoden MM-kisoissa kympin sakissa oli 7 BM-purjeilla ajavaa venekuntaa, joten kuuntelimme Jacobin ajatuksia purjetrimmistä ja purjeiden suunnittelusta tarkkana kuin 22 porkkanaa (suomifliittiä edusti siis 11 venekuntaa).

Tarkemmat muistiinpanot voit lukea lähiaikoina liiton sivuilta. Se kävi kuitenkin selväksi, että finska flotassa on potentiaalia, mutta töitä on tehtävä jos kärkeä mielii hätyytellä.

Vaikka herra ei välttämättä kuvataiteilijana kunnostautunut, oli treeni rankkaa. Lauantaina harrastettiin Jacobin painia, eli ajettiin lyhytrataa kahdella jiippipoijulla, eikä taukoja juuri pidetty. Lounaan jälkeen saatu palaute oli kovaa, mutta reilua – iltapäivällä katsottiin josko oppi oli mennyt perille. Ja olihan se, vaihtelevasti. Haastavaksi homman teki se, että kryssillä piti tehdä kymmenen vendaa ja avotuulessa viisi jiippiä. Tuli kiire. Ja hiki

Sunnuntaina tuuli reippaasti, ehkä 10. Jabob lupasi tehdä vähän pidemmät radat, mutta ei se siltä tuntunut. Kun spinnun oli saanut ylös ja jiipattua kerran, saikin sen vetää jo kiireen vilkkaa sisään. Puuskaisessa kelissä ja syheröllä radalla tapahtui myös näyttäviä lippoja! Syke nousi ja veneenkäsittelyn puutteet näkyivät armottomasti. Lisämaustetta antoi myös rannan läheisyys – alapoijulle ei kannattanut kaatua.