Five-liiton uudet sivut avattu

//Five-liiton uudet sivut avattu

Purjehduskauden 2009 aikana ”kulissien takana” on työstetty uusia internet-sivuja luokkaliitollemme. Kun purjehduskausi on vihdoin saatu pakettiin, on tullut aika paketoida myös erinomaisesti palvellut, Suomen 505 liiton vanha www-sivusto.

Vuonna 2000 avattu sivusto auttoi luokkaa kasvamaan sellaiseksi kuin se tänä päivänä on. Sivustoa päivitettiin ahkerasti ja five-porukan aktiivisuus keräsi ansaitsemansa huomion.

http://www.int505.fi (2000-2009)
www.int505.fi - 2000-2009

Kotisivujen päivitystarve tuli ajankohtaiseksi viimeistään, kun sivustosta vastanneet henkilöt siirtyivät sivuun, eikä hieman hankalasti ylläpidettävät sivut enää tahtoneet pysyä ajantasalla.

Uuden sivuston tekemiseen oli hankala motivoida työryhmää, kun aikaisemmin esitetyt parannusehdotukset menivät lähinnä kuuroille korville ja työn pelättiin kasautuvan taas yhden henkilön vastuulle. Siksi päivitystyön aloittaminen oli jäissä. Eräänä tammikuisena talvipäivänä 2009 liiton puheenjohtaja kuitenkin keksi soittaa Hampille ja lupasi tarjota oluet, mikäli uudet five-liiton sivut saataisiin tehtyä. Jo alkoi tapahtumaan.

Allekirjoittanut oli lomailemassa Sveitsissä, kun Hamppi soittaa ja kysyy kiinnostaisiko ”ilmainen” olut – näin työryhmän toinen jäsen oli ympäripuhuttu. Kolmannet oluet Rape joutuu tarjoamaan innokkaana mainosmiehenä tunnetulle T. Vennoselle, joka haluttiin mukaan ideoimaan sivuston sisältöä.

Pian puhelimen päässä oli myös Ari Peltoniemi, joka saatiin houkuteltua projektiin mukaan vahvalla vakuuttelulla, että Antti kyllä hoitaa ulkoasu- ja koodauspuolen, Timo ja Hamppi kirjoittaa sisällön. Arille ei jäisi kuin teknisenä asiantuntijana ja neuvonantajana toimiminen, kun tilanne sitä vaatii. Pikkunakki. Niin ja yksi olut tietysti.

Nyt 10 kuukautta myöhemmin uusi sivusto on jotakuinkin valmis ja Ari on ehkä toista mieltä tuosta nakista. Käytännössä suurin työmäärä sivuston sisällöstä kaatui Arille. Iso kiitos ”vapaaehtoisuudesta” 🙂

Päivitetyt five-liiton sivut pyörivät blogin pitämiseen tarkoitetun WordPressin päällä. Jotta saimme WordPressin asennetua, työryhmään tarvittiin vielä viides jäsen, Jussi Kuosa. Jussi hoiti tarvittavat palvelut Nebulalta ja WordPress saatiin toimimaan.

WordPress tarjoaa mukavan käyttöliittymän uutisten kirjoittamiseen ja sivujen sisällön ylläpitoon. WordPress asettaa myös tiettyjä rajoituksia ja siksi mm. ulkoasun kanssa on tehty joitakin kompromisseja. Sivuston ylläpidosta ei jatkossa vastaa vain yksi henkilö, vaan kuka tahansa five-purjehtija voi kirjoittaa kilpailuraportteja ja päivittää sivuja. Ohjeet on tarkoitus saada valmiiksi lähiaikoina.

Jotta Sinä voit kirjoittaa juttuja näille sivuille, tarvitset kirjoitusoikeudet, jotka voit pyytää sähköpostitse webmasterilta (toistaiseksi Antti ja Ari):

webmaster (at) int505.fi

Työt sivuston viimeistelyn parissa jatkuvat vaikka ne ovatkin nyt virallisesti julkistettu. Postilistatoiminnot eivät Nebulan palvelupäivityksistä johtuen ole toistaiseksi käytössä, mutta ilmestyvät näille sivuille heti, kun tekniset ongelmat on selvitetty. Multimediaosiokin tulee vielä muuttumaan. Työryhmä kiittää ja toivoo ilmoituksia asiavirheistä ja selkeistä muutostarpeista.

Omasta puolestani iso kiitos kaikille sivustoa työstäneille. Kaikki 505-purjehtijat ovat jatkossa sisällöntuottajia ja uskon, että uudet sivut tulevat kertomaan teidän sanoin, mitä 505-purjehdus ja purjehtijat parhaimmillaan ovat.

-Antti

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.