Suomenmestareiden viesti

//Suomenmestareiden viesti

505 SM

Suomen 505-kesän kliimaksi, eli SM-kilpailut, purjehdittiin pitkästä aikaa järviolosuhteissa Tampereen Näsijärvellä. Ikinuori ”five-oh” todisti jälleen elinvoimaisuutensa 22 veneen fleetillä, jota pönkittämään saapui myös kaksi ulkomaalaista venekuntaa. Vaikka ennusteet ennen viikonloppua olivat tuulettomat, saatiin kasaan silti viisi lähtöä mukavassa trapetsikelissä.

Perjantain ”mittaukset” sujuivat nepa-kipparin mittapuun mukaan varsin mallikkaasti – niitä ei siis ollut. Ehkä parempi niin, sillä muuten lähtöjä olisi tuskin saatu ajettua ajallaan. Ensimmäinen startti purjehdittiin mukavassa keskituulessa, ja Nässyn kuuluisa lohikäärme-choppikin alkoi lupaavasti virittyä. Valitettavasti horisointtiä viistäneiden sadepilvien kadotessa tuulikin päätti kuolla, ja päivän viimeinen ajettiin todella kevyissä olosuhteissa. Kevyet kelit tulivat jäädäkseen, ja lauantaina istuttiin rannassa neljään asti, kunnes lautakunta päätti nostaa ”kaljalipun”. Sunnuntaina tuuli sitten virisi uudelleen, ja mahdollisti kolme kokonaista lähtöä. Kisalautakunta teki uskomattoman hyvää työtä, ja lähdöt ajettiin läpi sopivalla sykkeellä juuri sopivan mittaisella lyhyehköllä radalla.

Oli mukava huomata, että yleinen taso on kohonnut, ja veneiden väliset erot olivat kutakuinkin pienentyneet. Osittain pieniä eroja selitti myös radan lyhyys, ja Vikla sekä Lightning-fleetin ”sparraus” (toiset kutsuvat tätä myös road block-ilmiöksi). Iso kiitos luokka-aktiiveille fleetin aktiivisuuteen vaikuttamisesta, ja ulkomaisten tiimien kutsumisesta!

Kiitos reilusta kilpailusta, ja hyvästä meiningistä, joka saa meidän tiimin aina palaamaan mielellään 505-radalle! Pidetään luokka aktiivisena ja purjehdus chillinä!

Kiitos ja kumarrus,
FIN 8923 J & M

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.