St Raphael 3. kilpailupäivä.

/, Kisaraportti/St Raphael 3. kilpailupäivä.

Raportointi tulee hivenen myöhään,koska allekirjoittanut on vasta toipumassa reissusta saamastaan salmonella vatsanvääntäjästä.
No kuitenkin kolmas päivä alkoi taas tuulisena ja aurinkoisena, mutta poiketen muihin päiviin, keli moinasi jo aikaisin päivästä, kuollen viimeiseen starttiin kokonaan pois. Tumppi&Hamppi otti todella kehnoja startteja koko päivän, olisiko skippari ollut jo hivenen kuumeessa. Hirvittävän määrän joutuu keski fleetissä tekemään töitä saadakseen muutaman sijan poimittua. FIN 8632:n sarja lopulta 19,13,16,26,19 ja DNF. Lopputulos 22 / 64.

Jukka ja Kari paransivat tekemistään veneessä kokoajan ja se näkyi myös radalla. Yhtä isompaa spinnutrasselia lukuun ottamatta, meno alkoi jo olla mallikasta. Manöövereihin kun tulee vielä lisää ripeyttä niin se varmasti näkyy myös tuloksissa. Jukka ja Kari ajoi tasaisesti sijoille, 36,25,36,32,34 ja DNF. Lopputulos 30 / 64.

Suomifleetti joutui harmittavasti jättämään viimeisen startin väliin. Jukka&Kari miehistön tarve oli ennättää ajoissa Nizzan kentälle ja Tumppi&Hampilla oli enää 700 km ajettavaa Gardalle ja Bergamon kentälle. Viimeiseen starttiin kun keli tilttasi ei maaliin ennättänyt kuin 20 ensimmäistä venettä 30 min aikarajan takia. Sinällään harmi että Tumppi ja Hamppi jättivät startin vasta viimeisellä ylämerkillä, maalin ollessa 1,2 nm päässä alamerkillä. Startin jätimme sijalta 17 eikä lähellämme takana ollut uhkaamassa yhtään venettä.
Paikkana St. Raphael on kyllä paratiisi purjehtijalle. Paikallisesta seurasta olikin Olympialaisissa pari mitalistia ja yksi surfari pistesijoilla. Ja kun paikallinen ala-aste on keskiviikkoisin kiinni, järjestää kaupunki keskiviikkoisin oppilaille purjehdusta yhteistyössä seuran valmentajien kanssa. Purjehduksen voi myös valita oppiaineeksi koulussa. Seuraava Ranskan EuroCup onkin sitten todennäköisesti Cannesissa keväällä 2010.

T. FIN 8632 ja FIN 8768

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.