St Raphael, kilpailut käyntiin

/, Kisaraportti/St Raphael, kilpailut käyntiin

St. Raphaelin 1. kilpailupäivä

Aurinko paistoi jälleen puhtaalta taivaalta ja tuulta riitti, juuri niin kuin oli luvattu. Aurinko rasvat naamaan ja pikapalaveri, ottaako reachejä varten pienemmän spinnun vai jyrätäänkö maxilla. No kun on tänne asti tultu, niin vedetään maxilla. Ensimmäisen startin aikana tuulta oli 9 m/s ja puuskat vähän kovempia. Järjestäjät liputtivat gate-startin, ja GBR 9012 sai kunnian avata jäniksenä.
Tumppi ja Hamppi starttasi alkupäästä, mutta päästi pahasti yhden saksalaisen veneen yläpuolelle. Ensimmäinen kryssi meni ns. pääjoukon mukana, mutta lenssillä maxi spinnulla pääsimme todella hyvällä vauhdilla ja onnistuneilla jiipeillä irti pääjoukosta. Loppu startti ajettiin suhteellisen vapaissa tuulissa poimien muutamia sijoja. Jukka ja Kari ei saanut itseään irti pääjoukosta, vaikka hyvää ja tiukkaa taistelua kävivätkin. Maalissa Jukka ja Kari sijalla 39. ja Tumppi ja Hamppi sijalla 19.
Toiseen starttiin keli hivenen keveni, mutta pienet välinerikot ja uiminen oli verottanut fleettiä jo kymmenellä veneellä. Jukka ja Kari otti startin keskeltä linjaa kun taas Tumppi ja Hamppi melkein viimeisenä veneenä. Välittömästi jäniksen ( GER 8651 ) perään puhtaisiin tuuliin tavoittelu oli hyvä ratkaisu. Oikealaita veti paremmin ja jänis kiersi ylämerkin ykkösenä. Jäniksen ja Tumppi&Hampin väliin kuitenkin ennätti regatan kärkiveneet kouluttajamme Holger Jessin johdolla. Ylämerkin kiersimme kuitenkin 20 sakissa. Jukka ja Kari tuli ylämerkille tiiviissä pääjoukossa, jossa joko voitti tai hävisi sijoja hetkessä. Avotuulivauhtimme oli kuitenkin niin hyvää, että lähes joka avotuuliosuudella saimme poimittua sijoja. Jukka ja Kari sai myös varsinkin slööreillä veneensä kulkemaan todella hyvin ja poimittua paljon veneitä. Jukan ja Karin nousujohteinen startti päättyi sijalle 25. ja Tumppi&Hamppi lopulta sijalle. 13.

Päivän viimeiseen starttiin lähdettiin sitten koko fleetin voimin hakemaan vasenta laitaa ja ennen ensimmäistä lenssiä erot olivatkin todella pienet. Suomifleetti taisteli jossakin keskivaiheilla fleettiä ja hienoa kamppailua sai käydäkkin. Mahtavaa kilpailemista. Lenssillä keli alkoi jo moinata pahasti, kun kellokin läheni jo seitsämää illalla. Moinatessa tuulikin kääntyi ja viimeisellä kryssillä Tumppi & Hamppi ajoi 20 asteen sihftin, joka oli oikeastaan päïvän ainut shifti, fiksusti crossaten pabiksella koko fleetin. Viimeisellä ylämerkillä Tumppi ja Hamppi oli sijalla 16. ja kun loppu startti ajettiin jonossa, niin sija oli helppo myös säilyttää. Jukka ja Kari taas joutui tekemään todella paljon töitä tapellessaan sijoituksista. Hyvä slöörivauhti ei riittänyt nostamaan sijoituksia matkan vähän loppuessa kesken. Jukka&Kari sijalle 36.

Nyt odottelemme tuomariston päätöstä, lähdemmekö vielä vesille kovan tuulen takia. Radalla oli noin 65 venettä, enemmän tai vähemmän mukana joka startissa. Muutamilla veneillä on ollut varusteiden kanssa ongelmia. Tämän viikon saldo menetetyissä hiilikuitupuomeissa taitaa olla yksi stooran puomi ja kolme spinnunpuomia. Alumiinisia ei ole mennyt rikki, kuin heloista.

T: Hamppi, Kari, Jukka ja Tumppi.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.