EM-kisa, day 2

Ja taas suomipoikaa vietiin! Puola tarjosi tänään ”5-8ms sekunnissa” eli 6-10ms suomalaisella asteikolla. ”eihän siinäkään mennyt kuin 20 sijaa” oli Raita Nurmelan toteamus viimeisen lähdön pannuista. Kaikki muut suomalaiset toistelivat samaa lausetta vaihtelevilla lukuarvoilla: kuka jo startissa, kuka kryssillä ja kuka vuorostaan lenssillä. Pääfleetissä pienetkin mikrovirheet maksoivat heti sijan tai pari. Hauskaa silti oli – ja hei eihän kärki ole yleensä kuin vähän toista legiä edellä! Päivän ”parhaat” suomalaissuoritukset olivat RapeJuhan 1. lähdön 20. sija, tumppihampin tasainen 28-34-28 sarja ja Hyysalosen 24. vikasta lähdöstä. Pääsääntöisesti finskit kyntävät pääfleetin takaosassa…viimeistään lähdön vanhetessa, ja meistä huono-onnisemmat käyvät tiukkaa suomi-puola maaottelua muiden jo mentyä. Hilpeyspuolella tapahtui kaikenlaista: Juha teki uuden ennätyksen 50m peräsin kädessä uinnissa; tumppinen-hamppinen ajoi lähdön peräsinhelat auki; Jukka ja Sampsa ottivat puolivolleyn laidan yli; Kaarle heittäytyi veteen jne..

Ensimmäisen päivän yhden lähdön jälkeen aikataulua kurottiin tänään kiinni kolmen lähdön voimalla. Suomifleetin tunnelmat päivän jälkeen olivat lähinnä väsyneet mutta ei onnelliset. Tyytyväisyyteen ei tänään ollut aihetta ja huomenna mennään taas tosi kovaa toivottavasti myös oikeaan laitaan.

Finski teamit

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.