Mämmiregatta

Mämmiretken terveiset
Vene lähti Tanskan mestaruuskisoista MM-kisoihin Adelaideen syyskuun puolivälissä – nyt eletään huhtikuun puoliväliä, ja olemme palaamassa veneen kanssa Kööpenhaminasta. Vene talvehti siis kontissa ja erilaisissa pikkukisoissa pitkin maailmaa ja nyt se tulee taas aloittelemaan Suomen kesäsirkusta. Tällaisissa järjestelyissä on sellainen selkeä etu, että ei tarvitse etsiä veneelle talvisäilytyspaikkaa!

Veneet oli jo purettu kontista kun pääsimme lauantaiaamuna Skovshovedin pursiseuralle. Köpiksessä oli taas tanskalaisen lämmin vastaanotto. Maailmanmestari oli hankkinut pari kopallista virvokkeita, ja huuli lensi. Saksalaiset lähtivät kiskomaan omia veneitään kotipuoleen, ja Puolan pojatkin joutuivat lähtemään saman tien kotiin. Ebbe pakkasi ylpeänä uuden vesirottansa rungon kärrylle ja lähti Tukholmaan laivanvarustajaksi. Tunteja fiven heloitukseen menee muuten noin 200. Ebben vanha vene oli löytänyt uudet komentajat Tanskasta.

No, me panimme kalut ojennukseen ja lähdimme baanalle. Kuusi venettä oli mukana ja tuuli mukava 6-12 m. Tuulen käydessä maan puolelta Hellerupin rata-alue on ainakin yhtä inha ajettava kuin Nässy Pispalan alla etelätuulella. Yksi ja toinen venekunta kävi myös uimaharjoituksissa: Tomppa jopa kuusi kertaa, me vain kerran. Vesi oli aika kylmää.

Vesillä näkyi erittäin paljon purjehtijoita sekä kevyt- että raskasveneillä.

Ajoimme selkeätä ja helppoa reeniä: alamerkkinä jonkun verkonmerkki, ylämerkki poiju, jonka Saugman kävi pudottamassa radalle ajaessaan. Pupulähtö, yksi makkarakierros, ja viimeinen vene saman tien taas verkonmerkiltä jänikseksi. Tällainen harjoittelu on erittäin helppo järjestää ja bonuksena tulee runsas työmäärä miehistöille, eli lämpimänä pysyttiin. Talvikankeutta oli havaittavissa manöövereissä ja veneessäkin ilmeni pieniä rempan aiheita. Kyllä vene kuluu kun sitä käytetään.

Ellei ole enempää kuin kaksi venettä reeneissä, tanskalaiset ajavat usein vauhtia keskenään.

Yövyimme maailman nopeimman eli Mårtenin lastenhuoneen lattialla kuunneltuamme ensin kuusi tuntia ohjeita fiven virityksestä ja mestareiden veneen järjestelyistä. Taas kerran kävi täysin selväksi vanha totuus: ei tarvita mitään kummallisuuksia, eikä saksalaisia millintarkkoja viritystaulukoita, vaan ajoa, ajoa, ajoa. Tietysti tanskalaisilla on se etu, että he voivat harjoitella vuoden ympäri.

Saimme toki pari (meille uutta) tärppiä. Niistä kerromme toukokuun treeneissä ja ekoissa rankingkisoissa.
Terveiset räntäiseltä eeneloselta

Raimo & Juha
Team Panther
FIN 8746

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.