MM-kisat päätöksessä, pohdintaa

/, Kisaraportti/MM-kisat päätöksessä, pohdintaa

Finski-team sai kisat kunnialla päätökseen. Tulostavoite jäi toteutumatta, mikä se sitten olikaan, niin ei varmaankaan juuri tämä sija 63/92.

Nyt kotiin päästyä olen miettinyt mikä meni pieleen (väärä sana, koska nautin kuitenkin kaikesta), kun kuitenkin tuntui olevan ihan kohtuullinen kyyti. Kärjessä (jopa) ja keskivaiheilla olevat veneet saatiin aina välillä kiinni ja joskus hetkellisesti ohi. Mutta koko kisaa ei saatu kertaakaan ihan putkeen.

Suurin syy lienee harjoittelemattomuus. Lähes kaikki energia kuluu veneen perusajamiseen ja säätöjen tekoon, kun pitäisi pystyä ajattelemaan taktiikkaa ainakin 50%, mielellään varmaan 80-prossaisesti. Omalta kohdalta voin todeta olleeni niissäkin lämmöissä ihan jäässä tekemään mitään järkeviä taktisia päätöksiä ja näin jäi antamatta se kallisarvoinen tuki kipparille kokonaan. Ehkä se pää-alaspäin juttu vaivasi, niin minua, kuin kompassiakin. Teknisesti kaikki sujui kohtuu hyvin, tottakai jokaisella osa-alueella on parannettavaa. Tämä puute ei kuitenkaan vaikuttanut sijotukseemme ja sekin ihmetyttää.

Loppukommenttina voin kertoa että matka oli UPEA ja kisat tosi hienot. Puitteet kaikin puolin juuri sen oloiset kuin etukäteen uskalsi toivoa. Ihmisten (paikallisten) vieraanvaraisuus oli aivan käsittämättömän hienoa. Kisakumppanit kovia ja ottivat aina paikkansa, kun sitä heille tarjosimme. Lisäksi tuntui, että taso nousee ja kärki levenee (mukana oli reilu 40 aussia) ja ainakin näissäkin kisoissa oli mielestäni ihan kova taso. Edellisten Aussi-kisojen voittaja mahtui sentään kahdenkymmenen joukkoon.

Saimme uusia tuttavuuksia, sekä kaikki vanhat konkarit, jotka runsaslukuisena oli paikalla toivottelivat mukaan seuraaviin kisoihin ja antoivat hyviä vinkkejä jne.

Puolan pojat matkasivat kanssamme samanlaisella aikataululla ja samoilla koneilla mennen tullen. Toivoivat hyvää ja runsasta osallistumismäärää Sopotin EM-kisoihin Suomesta. Tämän kutsun lupasimme toimittaa eteenpäin.

Itse nautin suuresti tanskalaisten MM-voitosta. Jan ja Morten tekivät hienoa ja tasaista työtä ja saivat sen mitä ovat jo vuosia tavoitelleet. Ja kaikki muutkin pohjoismaalaiset ajoivat perinteisille sijoilleen, mekin. Samoin myös Howie Hamlin, ollen kahdeksannen kerran toinen. Hän ajoi uuden gastin kanssa, olivat reenanneet kaksi viikonloppua ennen kisoja. Joten se siitä harjoittelemattomuudesta. Ehkä toisin ammattilaisuus auttaa tässä asiassa hiukan amatööreihin verrattuna.

Ja niin kivaa oli taas , että ihan oikeasti olen jo miettimässä rahoitusta seuraaviin kisoihin ja ehkä jopa johonkin muuhunkin ulkomaan kisaan lähiaikoina. Tämähän on elämäntapaharrastus monelle kisoja kiertävälle heebolle ja se tuntuu tarttuvan. Eikä se tunnu olevan pääasia kuinka pärjää, vaan se, että on taas saanut olla mukana.

Five on hieno peli, purjehdus hauskaa, joten nautitaan taas kesällä täysillä kaikista mahdollisista kisoista mitä meille on saatu järjestettyä.

terveisin Juha 8746
PS. tulette Panther-purjeemme tuntemaan

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.