Kauden päätöskisan voittajan raportti.

//Kauden päätöskisan voittajan raportti.

Tampere Ranking 17-18.9.2005

 

Kauden viimeiseen kisaan lähdettiin jännittävissä asetelmissa: ennen ulosheittoja Räty-Andersson (Rändersson) johti kokonaisrankingiä kolmella pisteellä ennen Hyysalosta, jonka niskaan hengittivät kahden pisteen päässä Raidat ja kauden komeetta, venekunta Heikonen-Happonen (Hepponen). Jos totta puhutaan, niin Hyysalosen kippari oli lähtiessään luonut haikean katseen erääseen fiven pienoismalliin. Mukaan kiertopalkintoja ei sentään pakattu, sillä koko kauden kadoksissa ollut venevauhti tuntui löytyvän kauden viimeisiin treeneihin vaihdetulla fokalla.

 

Tampere tarjosi lauantaina parastaan. Aurinko paistoi, tuulta oli 4-7ms ja kisajärjestelyt toimivat. Radalla riitti touhua läpi päivän: puuska-alueita saapui radan kummaltakin reunalta, minkä lisäksi oli ihan kohtuullinen idea ajaa nostavia. Ensimmäinen lähtö meni Hepposille näytöstyyliin: oikeaan laitaan tuli 20 asteen shifti 1. kryssin puolivälissä ja se kesti yläprikalle asti. Samassa laidassa ei ollut muita kuin Hyysaloset, jotka huomasivat olevansa ilman ison skuuttia vähän ennen ylälippua. Hepposilla oli prikalla jo mukava 200 metrin leedis, joka piti loppuun asti. Valli-Jaakonsaari (Vallinsaari) venyi pääjoukosta kakkoseksi, ja jokusen värikkään käänteen jälkeen Hyysalonen kolmoseksi ja Haurila neloseksi. Raidat kärsivät henkisiä tuskia pyörittyään rangaistuskierroksia ja vetäytyivät koko kisasta.

 

Toisessa lähdössä vääntö oli tasaisempaa ja puuskia tuli myös vasemmalta. Kärkipaikka vaihtui useaan otteeseen, ja viimeiselle alaprikalle tuli kolme+1 venettä lähes samaan aikaan: Hepponen taas kärjessä haettuaan lenssin hyvin radan oikeasta laidasta, Haurila kakkosena ja Valli-Jaakonsaari kolmosena. Itse tuijottelimme kolmikon perälautaa niukasti neljäntenä.

 

Kolmannen lähdön alkutaivalta hallitsi koko päivän muutenkin hyvin painellut uusi rainbow-miehitys Kienänen-Kauppinen (Kieppinen). Alun kulusta on vähän vaikea kirjoittaa, sillä aloitimme itse kisan vasta toisella kierrokselta, sijalta yhdeksän. Toisella kryssillä napsimme nelisen venettä ja lenssillä tyylikkäähkösti keskeltä loput. Heti perässä seurasi kuitenkin nälkäinen lauma, jota vetivät Rändersson ja Kieppinen. Kolmikon hermot pitivät ja samassa järjestyksessä maaliin. Vallinsaari jatkoi hyvää ajoaan neljänneksi.

 

Ensimmäisen päivän jälkeen Hepposet johdossa tasoissa Hyysalosen kanssa, Vallinsaari heti kannoilla.

 

Sunnuntaille oli luvassa kova rintamatuuli eikä ennuste pettänyt: Ensimmäisessä lähdössä 12-13ms puuskat vähän yli 15. Jo ennen starttia Haurila oli reivannut koko maston, Alitalo-Lehmussaari ja Westerlund-Halonen stuuransa, joku muu kölinsä ja pienempää sälettä ja uimakoulua näkyi ympäri tannerta. Ränderssonille ja parille muulle iski kauhu- tahi järkevyyskohtaus, ja niinpä kauden ränking ratkesi ko. herrojen poistumiseen näyttämöltä. Lopulta jäljelle jäi vain neljä sissiä, joista Ebeling-Heimch (E. Ferrari) osoitti, että kovan tuulen kyytiin auttaa parinkymmenen vuoden kokemus. Ferrarin saldona oli 2. ja 3. lähdön piikit ja kakkosija ensimmäisestä lähdöstä vaikka roikkumaremmit napsahtivat toisella kryssillä. Tässä nähtiin muuten ERITTÄIN näyttävä kaatuminen: ensin kippari spläts luulun ja sitten gasti vips vauhdilla leehen!  Hyysaloset köröttelivät ykkösiksi, Vallinsaari kolmoseksi ja sinnikkäästi painellut JariTeemu neloseksi.

Kakkoslähdössä Vallinsaari näytti kryssivauhtia, mutta E. Ferrari kuittasi tylysti lenssillä. Hyysalonen kolmosena, JariTeemu nelosena ja radalle palanneet Hepposetkin uiskentelivat lopulta muiden perässä maaliin. Vallinsaari laski varmistaneensa kakkossijan ja poistui tässä vaiheessa rantaan palelemasta.

Viimeisessä lähdössä tapahtunut ei suuria yllätyksiä: Ferrarin perässä trasseleitaan selvitelleet Hyysaloset, JariTeemu ja jossain kaukana vielä Hepponen. Hepposia olisi käynyt melkein sääliksi, elleivät he olisi oksentaneet omaan pakkiinsa käyttämällä puolet illasta ja koko aamupalan uhoamalla pieksevänsä kaikki uskomattomalla kovantuulen vauhdillaan…

 

Sunnuntain kuriositeeteista voi mainita pari juttua: ensimmäisessä lähdössä pääsimme vihdoin ajamaan on/off trimmeillä: jokainen säätönaru oli joko pohjassa tai kokonaan auki – sekään ei oikein puuskissa kyllä riittänyt. Toisessa lähdössä meillä napsahti ensin spinnupuomin alasvedin ja hieman myöhemmin jiipissä vapaana heilunut puomin pää kävi hakemassa itsensä kiinni babiksen vanttiin stuuran tullessa yli… Siinä sitä sitten jiippi seis 15 solmun vauhdissa, stuura keskellä venettä, spinnu vapaana ja täysin vedossa… Uintikiintiömme tuli kuitenkin täyteen jo Turun Rankingissä, joten, da, Kippari teki pari ovelaa luikerrusta, Gasti irrotti puomin vantista ja laittoi sen tukemaan mukavasti lentelevää pallopurjettamme. Kiva vene, kiva keli, ja ah, kylläpä kisan ja rankingin voittaminenkin maistui moisen härdellin ja koko kesän odottelun jälkeen.  

 

Hyysalonen, Fin 8320

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.