Tynkäkisat Vaasassa

/, Tuloksia/Tynkäkisat Vaasassa

Kova tuuli ja vaikeasti tulkittavat purjehdusohjeet sotkivat kisat Vaasassa. Kisat ajettiin vain lauantaina ja silloinkin puuskaisen tuulen takia 12 veneestä vain kymmenen pääsi kisa-alueelle.

Sunnuntaiaamuna ajoittain 18 metriä sekunnissa puhaltava tuuli sai kilpailupäällikön vetämään peruutuslipun salkoon. Vasta sunnuntaina paikalle päässeen tiimin Parviainen/Parviainen ei tarvinnut ottaa edes venettä paketista. Näin ollen lauantain kolme lähtöä saivat ratkaista paremmuusjärjestyksen. Ilman ongelmia ei tämäkään sujunut, kun radalle päässeistä veneistä vain yksi sai ensimmäisestä lähdöstä tuloksen. Kisaohjeissa oli ratapiirros tehty lyhyemmän ratavaihtoehdon mukaan ja pidempi vain numeroina, joka sitten ilmoitettiin numeroina. Tämä jäi maaliin ensimmäisenä tulleelta tiimiltä(Hyysalo/Salonen) huomaamatta, samoin kaikilta muilta. Pienen odottelun jälkeen Ikonen/Nurmela hoksasivat mistä on kysymys ja lähtivät uudelleen viimeiselle kryssi/lenssi -osuudelle ja saivat paukun. Tilanne herätti paljon keskustelua, mutta tämä ei vaikuttanut lopputulokseen. Voittajiksi julistettiin lopulta Ikonen/Nurmela, kakkoseksi Hyysalo/Salonen ja kolmoseksi Westerlund/Halonen.

1. Ikonen / Nurmela 11 (1, 4, 6)
2. Hyysalo / Salonen 15 (DNF, 1, 1)
3. Westerlund / Halonen 18 (DNF, 2, 3)
4. Laiho / Perdén 20 (DNF, 5, 2)
5. Martonen / Sparv 23 (DNF, 3, 7)
6. Mäkelä / Vastamäki 24 (DNF, 6,5)
7. Räty / Andersson 30 (DNS, DNS, 4)
8. Antila / Antila 30 (DNS, 7, 10)
9. Broo / Gestranius 30 (DNF, 8, 9)
10. Valli 39 (DNS, DNS, DSQ)
11. Raita / Raita 39 (DNS, DNS, DNS)
12. Nylund / Ekman 39 (DNS, DNS, DNS)

Tarkempi raportti kisoista tulee myöhemmin.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.