voittajien raportti Turusta

//voittajien raportti Turusta

Intensiivinen kauden aloitus Turussa
——————————————————————————–
505-rankingsarja pyörähti käyntiin viime vuoden luokkamestaruusradoilla Turussa, Ass:n osaavissa käsissä. 14 venekuntaa kävi tiukan kilpailun pääosin keveissä olosuhteissa. Airiston tuulet olivat jälleen varsin vaikeat, ja erinomaiseksi osoittautunut rata – erityisesti se, että ensimmäistä kryssiä seuraa lenssi – piti fleetin pitkään kasassa. Ensimmäiselle ylämerkille tultiin järjestään niin, että ensimmäiset 5-7 venettä olivat aivan toistensa kannoilla. Alamerkillä tunnelma oli yhtä tiivistä (kts. kuvat). Kaikki saivat kaivattua harjoitusta siitä, miten ruuhkaisilla kääntömerkeillä pitää tai ei pidä toimia. Ensimmäistä päivää hallitsivat Hannu ja Jarkko jotka voittivat kaksi ensimmäistä lähtöä, toisen tosin vain vajaalla metrillä.

Toisin kuin luokkamestaruuksissa, nyt lensseillä muutkin vaihtoehdot kuin kaisa (lenssioikeaan) kulmaan toivat tulosta. Tämä oli omiaan sekä ylös- että alaspäin vievän hissiliikkeen luomiseen. Sijat kilpailujen aikana vaihtelivat runsaasti, ja mm. allekirjoittaneet ja toisena päivänä loistavan babiksen lippulähdön ottaneet Parviaiset saivat kokea miltä tuntuu kun lähes koko fleetti menee ensimmäisellä lenssillä ohitse.

Useat venekunnat antoivat jo lauantaina näytteitä vaarallisuudestaan piipahtamalla kärjessä; mm. Raidat olivat useaan otteeseen keulilla, mutta eivät onnistuneet pysymään siellä. Kryssivasen ei välttämättä toiminut kahta kertaa peräjälkeen… Toinen päivä toi tähän sahaamiseen muutoksen, ja Raidat piikkasivat hienojen ensimmäisten lenssien ja kontrolloidun purjehduksen avulla ansaitusti kaksi ensimmäistä lähtöä. Ennen viimeistä lähtöä Hannu ja Jarkko johtivat poisheitto huomioon ottaen, mutta OttoMatti oli tasaisella virkamiespurjehduksellaan iskuetäisyydellä. Sampsa ja Antti johtivat viimeistä lähtöä ensimmäiseltä alamerkiltä toiseksi viimeiseen vendaan; OttoMatti puristi lopussa ohi lähdön ja regatan voittoon (johon toinenkin sija olisi riittänyt).

Kisan dramaattisin tapahtuma oli Johanin ja Kaj’n epäonnistunut jiippi jonka seurauksena Johanin hammasvärkki ja spinnupuomi tekivät turhankin läheistä tuttavuutta. Johan on jo poissa sairaalasta (kaksi katkennutta hammasta, ommeltu huuli) ja hinku vesille kuulemma kova! Asenteessa ei ole moittimisen varaa…
Kaiken kaikkiaan kisa oli kovaa mutta rehtia: fleetin tasaisuudesta kertoo se, että peräti 9 venekuntaa oli ainakin yhdessä lähdössä 4:n joukossa. Tämä lupaa hyvää loppukesää ajatellen!

Lopuksi vielä kiitos kilpailutoimikunnalle erittäin toimivista järjestelyistä.

 Voittajat_2

Vasemmalta: Sampsa Hyysalo ja Antti Salonen (4.), Raimo ja Antti Raita (3.), Otto Toivanen ja Matti Pentti (1.) ja Hannu Merikallio ja Jarkko Niemi (2.).

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.