Tampereen kisaraportti

//Tampereen kisaraportti

TAMPERE RANKING, V-71 – 15.16.6.2002
——————————————————————————–
Kauden toiseen Ranking-kilpailuun saapui mukavat 12 venekuntaa Helsinki-Espoo akselilta, Turusta ja Poristakin oli lainattu yksi kappale konkari kippareita vahvistamaan paikallisia Tampereen mainetta puolustavia fiveilijöitä.
Rantaan olivat ajautuneet myös vanhemman sukupolven edustajat Merikallio-Niemi ”uus-vanhalla” viimeisenpäälle heloitetuilla Mader veneellään sekä Pentti-Toivanen ja Ebeling-Heisch ”vanha-vanhoilla” päälle heloitetuilla raasereilla. Oli siis odotettavissa sukupolvien välinen tiukka kisa.

Lauantaina normaalin rantapsyykkauksen jälkeen päästiin radalle starttaamaan aikataulun mukaan mukavaan 3-5 m/s tuuleen. Kisajärjesteäjät olivat tehneet kolmioradan sopivan pituisilla osuuksilla jolloin fleetti pysyi hyvin kasassa etenkin ensimmäisen kryssin ja slöörien ajan jolloin päästiin kokemaan useita ”läheltä-piti” tilanteita sekä jopa muutamia ”kiinni-piti” tilanteita joita saatiin puida myöhemmin rantakäräjillä ohramukin ääressä.

Mutta itse kisaan. Launantaina ajettiin kolme noin tunnin kestoista starttia. Kuten todettua oli lautakunta asettanut lähtö/maali linjan keskelle kryssiä jolloin ensimmäisen kryssin jälkeen fleetti saapui mukavasti klungana ylämerkille jolloin pienetkin virheet kostautuivat merkkiä lähestyttäessä. Konkaripurjehtijat yrittivät nuorempien kiivaassa painostuksessa ylläpitää sankaripurjehtijoiden mainetta, mutta ikämiesten havittelema kolmoisvoitto jäi vielä odottamaan tulevia lähtöjä. Eka lähdön vei nimiinsä kuitenkin OttoMatti turvallisen tuntuisella raolla seuraavina tulleisiin Laiho-Jore sekä Raita-Raita venekuntiin.

Toiseen lähtöön saatiin lähtölinjalle jo lisää säpinää ja potentiaalisia protesti-käsittely tilanteitakin kun innokkaimmat kakkosrivin lähtijät koittivat tehdä sanan mukaisesti lovea eturivin veneisiin. Tässäkin lähdössä saivat innokkaimat varaslähdön aikaan ja eräät palasivatkin takaisin mutta tulihan hylkäyksiäkin. Lähdöstä karkuun päässeet Ikonen-Nurmela hoitivat tyylikkäästi lähdön kotiin varmalla kotikenttä edulla.

Kolmannen lähdön lähestyessä alkoi jo huoli heräillä josko pilvien väistyttyä auringon tieltä hiipuisi tuulikin pois, mutta keliä riitti kuitenkin lähdön loppuun asti. OttoMatti kuittasi paukun Laiho-Joren ja Merikallio-Niemen painostaessa maaliin asti.

Sunnuntai alkoi aurinkoisena mutta tyynenä. Järjestäjät kuitenkin tunsivat paikalliset olosuhteet ja lähtivät valmistelemaan rataa. Ensimmäinen lähtö saatiin ammuttua liikkeelle vajaa tunti aikataulusta myöhässä kevyessä ”tankki/kykkimis” kelissä. Selvästi oli havaittavissa edellisen päivän rantakäräjien vaikutukset ja five-purjehdus ei enää muistuttanut lauantain tapaan kontaktilajia vaan perinteisempää herrasmies purjehdusta tosin muutamia poikkeuksia lukuunottamatta.
Sunnuntain kolmessa lähdössä oli voiton avaimina tuulen löytäminen, ei niinkään paras shiftien otto kuin puuskiin ensimmäisenä pääseminen. Osa puuskista oli selvästi pilvistä ja vedenpinnasta havaittavia, osa taas hieman yllättävämpiä ”henkilökohtaisia” puffeja. Toisaalta tuulen voimakkuuden vaihtelut vaativat miehistöiltäkin trimmaustaitoja jotta ”reikäpaikoista” pääsi purjehtimaan läpi maksimi vauhdilla. Päivän sijoitukset olivat kärjen osalta edellispäivän toisintoja mutta heti kärjen takana oli kiitettävästi hajontaa sijoituksissa jolloin kisajännitys säilyi loppuun asti.

Yleensä ottaen vaikutti siltä että Suomessa on tällä hetkellä ainakin kolme erittäin vahvaa ja tasaväkistä five aluetta joista etenkin Turun fleetti on tehnyt loistavaa työtä ja ovat nopeasti saaneet ainakin paikalla olleet venekunnat heti mukaan kärjen vauhtiin. Vaasan fleettiä toivotaan kovasti näkemän Hesa-regatassa puolustamassa mainettaan.

Muita huomioita joita objektiiviset tarkkailijat kirjasivat oli ison spinnun mukanaan tuomat pienet detaljit kuten jiippien helppous ja vauhdin parantunut kiihtyminen puuskissa. Lisäksi nostotekniikassa lienee hieman viilaamista koska silminnäkijöiden mukaan Näsijärvellä yritettiin todistettavasti harrastaa spinnu-troolausta ylämerkin kierron jälkeen skuutin karattua keulan alle.

Lisäksi lienee vakavasti harkittava sääntöillan järjestämistä kuluvana kesänä jotta teoria ja käytäntö säännöistä kohtaisivat tehokkaammin.

Vaan kiitokset järjestäjille jälleen loistavasti järjestetyistä kisoista ja pitäkäätten huoli että ilmaannutte Hesa-Regattaan, joohan.

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.