Fiven kisakausi avattu!

//Fiven kisakausi avattu!

PÄÄSIÄISREGATTA TAMPERE 14.4.2001
——————————————————————————–
Olin kuullut pitkin talvea, että Tampereella on pääsiäisen aikoihin kakkosnelosilla kisat, johon Raimo Raita (FIN 8056) hommasi fivelle onnistuneesti paikkoja noin viikkoa ennen pääsiäistä. Veneet vietiin Pyhäjärven rantaan, niin sanotusti jäiden sekaan jo viikkoa aikaisemmin ja vesillekkin piti lähteä siitä sitten saman tien. Puuttui puomi ja ehkä jotain muutakin pienempää, joten harjoittelu siirtyi sitten tiistaille. Tiistaina ajelimme jäälauttojen seassa, mutta kivaa se oli. Edellisestä kerrasta olikin kulunut jo yli neljä kuukautta.

Tiistaina uusi Tamperelainen pari lähti hakemaan venettään (FIN 8320) Turusta, jonne se oli tulossa laivattuna Tukholmasta. Antti Jore ja Stefan Grabowski saivat oman veneensä purjehduskuntoiseksi perjantaina. Olivat harjoitellet myös jonkun sortin kaatumista, minkä seurauksena saapui paloauto sukeltajineen, poliisi sekä ampulanssi rannalle kuikuilemaan, että miksi ne kaatuneet purjeveneet eivät malta pysyä nurin vaan jatkavat menoa kuin ei olisi mitään tapahtunut. Kiitos kuitenkin ripeästä toiminnasta heille turvallisuutemme takaamiseksi.

Perjantaina alkoi myös Helsingin HSK:lla jollakausi Parviaisten kokeillessa uutta venettään (FIN 8582). Kaikki todettiin hyvin toimivaksi, eikä ripeä kelikään aihettanut kaatumista, joten vene pakettiin ja kohti Tamperetta.

Lauantai-aamu alkoi pikkupakkasella, mutta aurinko mollotti minkä kerkesi. Päivän mittaan sää lämpeni nollan plussan puolelle ja kisat pääsivät alkamaan kello 13 jälkeen. Tuulta oli suunnaltaan vaihtelevasti 4 – 8 m/s.

Ajoimme kolme starttia, josta ensimmäisessä sijat vaihtelivat paljon. Voittajuksi kerkesivät Raidat ja toiseksi Parviaiset tiukan loppukiri kamppailun voittaneena. Kolmantena olivat Ikonen/Nurmela ja neljäntenä Jore/Grabowski. Heiltä hajosi jotain pientä ja kävivät korjaamassa sen toisen lähdön aikana. Rata oli neljä kierrosta ylös alas ja spinnun kanssa tultiin maaliin.

Toinen lähtö sujui aika maltillisesti heti lähdön jälkeen syntyneessä järjestyksessä, Ikonen/Nurmela, Raidat ja Parviaiset.

Kolmas lähtö oli tiukkaa kilpailua Raitojen ja Ikonen/Nurmela parien kanssa. Lopullinen sijoitus muodostui viimeisellä ylämerkillä missä meinasi tulla ahdasta ja vähän koilisikin. Merkin kierron jälkeen Raidat eivät saaneet spinnua ylös kun skuutti kiersi veneen ali. Näin Ikonen/Nurmela karkasivat spinun turvin voittoon. Kolmanneksi Parviaiset, jotka ovat saaneet veneenkäsittelytaidot hyvään iskukykyyn

Sijoitus: Vene: Venekunta: Lähdöt:
1. FIN 7824 Ikonen/Nurmela 3,1,1
2. FIN 8056
Raita/Raita
1,2,2
3. FIN 8582 Parviainen/Parviainen 2,3,3
4. FIN 8320 Grabowski/Jore 4,4,4

Itselle jäi kisasta sellainen maku että vene vauhti ei ollut oleellista, vaan sihftien ja Tammerkosken virtauksesta johtuvat tekijät. Eli tarkka ajoa niin sillä pärjäsi pitkälle. Jore ja Grabowski totuttelevat vielä yhdessä fivellä ajamiseen. Heistä kehittyy kovaa vauhtia ihan oikeita five purjehtijoita, jotka hankkivat veneen juuri kisailu mielessä.

Huhtikuussa jo neljä venettä kisoissa. Lupaavaa. Nähdään kesän tapahtumissa.

Terveisin,
Juha Nurmela
FIN 7824

No comments yet.

Leave a comment

Your email address will not be published.