Veneen hankinta

//Veneen hankinta

505-veneen hankkiminen on edullista. Veneitä saa Suomesta ja ulkomailta käytettynä. Yhdistys voi auttaa kiinnostuneita oikean veneen hankinnassa. Veneen hankintaan liittyy monia käytännön kysymyksiä, jotka saavat kokemattoman helposti luopumaan koko ajatuksesta.

Käytettyä venettä etsiessä kannattaa ensimmäiseksi katsoa näiden sivujen Osta/myy -palsta sekä Saksan liiton sivujen Gebrauchtmarkt. Myös Briteistä, Ruotsista ja Tanskasta on tuotu monta venettä Suomeen. Kun veneen haku tulee ajankohtaiseksi, kannattaa laittaa postilistalle viestiä ja kysellä maailmalla kisoja kiertäviltä suomalaisvenekunnilta heidän mahdollisuutta toimittaa vene kisareissunsa päätteeksi Suomeen.

Liitto pyrkii antamaan apuansa ja neuvojansa kaikille, jotka ovat halukkaita aloittamaan uuden harrastuksen 505:n parissa. Jäsenkunnassa on suuri määrä kokemusta ja asiantuntemusta, joka on käytettävissä eri tavoin.

Uuden veneen hankkiminen

Uuden veneen hankkiminen voi olla joskus jopa edullisempaa kuin uudehkon käytetyn, jos on itse valmis näkemään vaivaa veneen heloittamiseen. Heloittamiseen kuluu kokeneeltakin kaverilta helposti 200 tuntia, joten ihan kevyestä projektista ei välttämättä ole kysymys.

Erilaisia uuden veneen paketteja voivat olla esimerkiksi:
– Täysin purjehdusvalmis paketti, sisältäen kaikki foilit, maston ja purjeet
– Osittain heloitettu, ilman foileja, mastoa tai purjeita
– Pelkkä runko, jolloin kaikki heloitustyöt jäävät veneen ostajalle

Pelkän uuden rungon hinta on yleensä alle 10 000 €, kun puolestaan uusi vene kaikilla mahdollisilla herkuilla maksaa lähes 30 000 €.

Näistä vaihtoehdoista kannattaa kysyä uusien veneiden valmistajilta, joita ovat mm:
OvingtonJess, Saksa
Parker, Englanti
Duvoisin, Ranska
– Polski-five
Van Munster, Australia